Eğitim Çalışanlarının Maaşı Yoksulluk Sınırının Üstüne Çıkarılmalı!

Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun Şubesi tarafından 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yapılan açıklamada, eğitim çalışanlarının maaşlarının acilen yoksulluk sınırının üstüne çıkarılması gerektiği belirtildi.

Eğitim Çalışanlarının Maaşı Yoksulluk Sınırının Üstüne Çıkarılmalı!

Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı İlker İlkin'in, yaptığı açıklama şu şekilde:

Bilindiği üzere ülkemiz bir seçim arifesinde her gün siyasilerin yeni bir seçim vaadi ile karşılaşıyoruz. Şube yönetimi olarak faaliyet alanımız içerisinde yer alan vaatleri not ediyoruz. Seçim sonrasında kim kazanırsa kazansın bu vaatlerin takipçisi olacağız. Eğitim çalışanlarının sosyal ve ekonomik haklarının geliştirilmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Tabi ki süreç içerisinde eğitim çalışanları olarak bizleri üzen bazı konuşmalar da yapıldı siyasilerimiz tarafından. İlk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat BİLGİN; eğitim çalışanlarının ki konuşmasında özel olarak öğretmenler olarak ifade edildi ve 20000 TL'nin üzerinde maaş aldıklarını belirtti. Daha sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN; uzman öğretmenlerin 22500 TL başöğretmenlerin ise 25000 TL maaş aldıklarını belirtti. Ama ülkemizde mevcut şartlarda bu maaşları alan bir eğitim çalışanı yoktur. Yapılan açıklamaların toplumun diğer kesimleri ile eğitim çalışanlarını da karşı karşıya getirdiği aşikardır. Ama sizlerin de ek dersiniz var söylemi ise tüm eğitim çalışanlarını kapsayan bir açıklama olarak kabul edilemez çünkü ülkemizde ek ders alamayan binlerce eğitimci var. Kaldı ki ek ders maaş hesaplamasına dahil edilmeyen ek bir çalışma kalemi olarak hesaplanır. 8500 TL asgari ücretle çalışan biri mesai yapsa ve 1500 TL mesai ücreti alsa asgari ücret maaşı 10000 TL diye konuşamayacağımıza göre ek ders hesaplamalarını da maaş hesaplamalarının içine katmak yanlış bir yöntem olur. Ayrıca yapılan son araştırmalar 4 kişilik bir aile için açlık sınırını 10.135 TL yoksulluk sınırını ise 33.014 TL olarak göstermektedir. Siyasiler tarafından telaffuz edilen bu rakamların açıklanan bu veriler karşısında çok komik seviyelerde kaldığı da ortadadır. Bunun için açıklanan rakamlarla aldığımız maaşlar arasındaki farkı CİMER üzerinden resmi yollarla talep ettik.  Hürriyetçi Eğitim Sen olarak eğitim çalışanlarının maaşlarının acilen yoksulluk sınırının üstüne çıkarılması gerektiğini beyan ediyoruz. Neden mi?

Eğitim çalışanlarının maaşı yoksulluk sınırının üstene çıkarılmalı!

Çünkü ülkemizde son beş yılda sağlık sektörü %274, dişçilik muayenesi %349, ayakta tedavi %322, tıbbi ürünler ve malzemeler %300 zamlandı. Gıda ürünlerine baktığımızda son beş yılda istatistik olarak en çok tüketilen ürünlerden olan makarna %591, ekmek ve tahılların fiyatı %385, taze sebze %402, şeker %366, taze süt %585, dana eti %480, peynir %465, tereyağı %412 zamlandı. 4 kişilik bir aile her öğün 1 simit 1 çay ile beslense en düşük fiyatla aylık 4320 TL ödemesi gerekiyor. Düşünün sadece çay ve simit hesabı ile harcanan miktar budur. Artık ülkemizde kamu çalışanının ev ve araba hayali kurması bile hayal haline gelmiştir. Kamu çalışanlarının yoksulluk kıskacına düşmesinin bir numaralı nedeni sendikacılık yapmayı siyasetçiye ihanet sayan, %5 ek zam verildiğinde avuçları patlayıncaya kadar alkış tutan sarı sendikalardan başkası değildir. Ki bu sarı sendika ağaları yetkililer yukarıdaki açıklamaları yaparken "Hayır efendim bizler bu maaşları almıyoruz" diyememiş ve sessizliği tercih etmişlerdir. Ta ki sosyal medyada eğitim çalışanlarına 1 Mayısta ek zam gelebilir söylentisi ortaya çıkana kadar o günden sonra çakma sosyal medya etkinlikleri ile olası bir zam açıklamasında bizim sayemizde oldu algısını yaratmaya çalışmaktadırlar.

Bugün 1 Mayıs, emek ve dayanışmanın öneminin daha bir ön planda olduğu bu günde Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun 2 Nolu Şube Yönetim Kurulu olarak tekrar ediyoruz. Talebimiz ek zam ile verilecek sadaka değil maaşımızı yoksulluk sınırı üstüne çıkaracak bir düzenlemedir. Çünkü ülkenin geleceğini emanet ettiğimiz eğitim ordusu bunu hak ediyor ve biz hak ettiğimizi mutlaka alacağız.  Eğitim çalışanlarına tekrar sesleniyoruz mevcut sendikalar yüzünden sendikalaşmaya olan güveninizi kaybetmiş olabilirsiniz, mücadele etmek size boş bir iş gibi görünebilir. Ama umudunuzu yitirmeyin çünkü artık Hürriyetçi Eğitim Sen var ve biz eğitim çalışanları hak ettiğini alana kadar mücadeleye devam diyoruz. ANT OLSUN HÜRRİYETE.

Eğitim çalışanlarının maaşı yoksulluk sınırının üstene çıkarılmalı!

Çalışma hayatında emeğin en yüce değer olduğu bilinci ile tüm emekçilere selam olsun! Eşitlik, özgürlük, barış, adalet ve demokrasi içinde herkesin insan onuruna yakışır bir şekilde çalışabildiği emeğinin karşılığını aldığı günler görmek dileğiyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu olsun.

SAMSUNSONHABER 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER