EĞİTİM DE YAŞANA SORUNLARA KARŞI 24 EYLÜL DE İŞ BIRAKIYORUZ

Eğitimde Yaşanan Sorunlara Karşı 24 Eylül’de İş Bırakıyoruz

EĞİTİM DE YAŞANA SORUNLARA KARŞI 24 EYLÜL DE İŞ BIRAKIYORUZ
Bugün, Türk Eğitim Sen Merkez Yönetim Kurulu`nun sendikamızı ziyaretiyle basın açıklaması gerçekleştirerek eğitimde yaşanan sorunlara ilişkin 24 Eylül`de bir günlük iş bırakma kararımızı kamuoyuyla paylaştık.

Açıklamada ilk konuşmayı yapan Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, hem Genel Başkanımız Kamuran Karaca`yı yeni görevi nedeniyle tebrik etmek hem de eğitim alanında yaşanan sorunlara karşı birlikte yapacağımız eylem programını kamuoyuyla paylaşmak için Sendikamız Eğitim Sen`i ziyaret ettiklerini ifade etti.

Koncuk, AKP iktidarının kendisinden olmayan hiçbir kesime hayat hakkı tanımadığını dile getirerek "Yaşama hakkımızı hiç kimse elimizden alamaz" dedi. Eğitim alanında yaşanan tüm sorunlara karşı 24 Eylül`de iş bırakma kararının Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen tarafından alındığını; ancak tüm eğitim ve bilim emekçilerini iş bırakma eylemine beklediklerini ifade etti.

Genel Başkanımız Kamuran Karaca ise yaptığı açıklamada ziyaretleri nedeniyle Türk Eğitim Sen`e teşekkür ederek etti. Açıklamasında, özellikle son yıllarda artan birçok eğitim sorunu ile son iki ayda yaşanan eğitim sorunları birlikte düşünüldüğünde yaşananların tesadüf olmadığını dile getiren Karaca, bu sorunların AKP`nin toplumu yeniden biçimlendirme uygulamalarında eğitime biçilen rol olduğunu belirtti.

Eğitim ve bilim emekçilerinin, öğrencilerin mevcut haklarının teker teker alındığını ifade eden Karaca, "Eğitimde yaşanan sorunları çözmek yerine zorlama yaklaşımlar tercih ediliyor. Okulöncesinde ikili eğitime geçilmesi, TEOG sistemiyle yaşanan mağduriyetler, öğretmenlerin rotasyona tabi tutulması, öğretmenliğe geçişte mülakat uygulaması, hala demokratik, bilimsel ve anadilinde eğitim sorunun çözülmemiş olması gibi pek çok sorunu birlikte yaşıyoruz. Şimdi bu sorunlara karşı güçlü bir tepki ortaya koymak için alanlara çıkmaya hazırlanıyoruz. Tüm eğitim ve bilim emekçilerini, öğrencileri ve velileri eylemimize, birlikte hareket etmeye çağırıyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER