Eğitim emekçileri, promosyon ödemelerinin iyileştirilmesi için banka önünde eylem yapacak

Adana'da eğitim emekçileri, promosyon ödemelerinin iyileştirilmesi için 26 Nisan'da Yapı Kredi Bankası önünde eylem yapacak.

Eğitim emekçileri, promosyon ödemelerinin iyileştirilmesi için banka önünde eylem yapacak

Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Hürriyetçi Eğitim Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in Adana'daki şubeleri promosyon ödemelerinin iyileştirilmesi talebiyle tüm eğitim emekçilerini Atatürk Caddesi, Atatürk Parkı karşısında bulunan Yapı Kredi Bankası önünde 26 Nisan saat 16.00’da yapacakları eyleme davet etti.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısına Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, Eğitim-İş Adana 1 ve 2 nolu şube başkanları Seher Ergin ve Emin Erkan Şenol, Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, Hürriyetçi Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ergun Ayyıldız katıldı.

“TÜM GİRİŞİMLERİMİZ YOK SAYILDI”

2022 başından bu yana pandemi sürecinde her türlü fedakârlığıyla ön plana çıkan tüm eğitim çalışanlarının dövizdeki artış, hayatın her alanına yansıyan ekonomik dalgalanmalar, yüksek enflasyon nedeniyle ekonomik anlamda sıkıntıya düştüğünü dile getiren Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, mevcut promosyon protokolleri iptal edilerek, güncel ve gerçek enflasyon oranına göre revize edilmesi girişimlerinin Yapı Kredi Bankası tarafından görmediğini ifade etti.

BDDK verilerine göre sektörde faaliyet gösteren bankaların toplam net kârının 2022 yılının tamamında yüzde 366 artışla 433,5 milyar TL'ye yükseldiğini hatırlatan Sezer, "Tüm iyi niyetli gayretlerimize rağmen Yapı Kredi Bankası maalesef on binlerce eğitim çalışanımızın ve ailelerinin mağdur olmasına göz yummuştur. Yapı Kredi Bankası yetkililerine uzattığımız elimiz her zaman havada kalmıştır. Gelinen bu noktada deyim yerindeyse sabır taşı çatlamıştır. Artık müzakere değil eylem zamanıdır. Bu kapsamda 26 Nisan saat 16.00’da tüm eğitim çalışanlarını haklarına sahip çıkmak için Atatürk Caddesi, Atatürk Parkı karşısında bulunan Yapı Kredi Bankası önünde eylem yapmaya davet ediyoruz” dedi.

“BANKA İLE EKONOMİK İLİŞKİLERİMİZİ KESECEĞİZ”

Eylem sonrasında banka ile tüm ekonomik ilişkilerini keseceklerini dile getiren Sezer, bankadan aldıkları kredi kartlarını iptal edeceklerini, Bireysel Emeklilik ve diğer yatırımlarını başka bankaya taşıyacaklarını, tüm otomatik ödeme talimatlarını sonlandıracaklarını, otomatik ödeme ile maaşlarını başka bankaya havale edeceklerini ifade etti.

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, promosyonlar konusunda 4 sendikanın bir araya gelmesini çok önemli bulduklarını belirterek eğitim emekçilerinin diğer sorunları konusunda da bir araya gelinmesi gerektiğini ifade etti. Yoksulluk sınırının 32 bin liraya geldiğini dile getiren Kaya, "Bir eğitim emekçisi ise ek dersler dahil ortalama 15 bin ile 16 bin lira almaktadır. Eğitim emekçilerinin promosyon ücretlerini bu kadar önemsemesi bizim ne kadar yoksullaştığımızın başka bir göstergesidir. Sermaye grupları ve bankalar bizim emeğimizden karlarına kar katarken, biz bankalardan sadece hakkımızı istiyoruz. Bu nedenle dört sendika olarak 26 Nisan günü yapacağımız eyleme bütün eğitim emekçisi arkadaşlarımızı bekliyoruz” dedi. 

EVRENSEL GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER