EĞİTİM-İŞ MİLLİ EĞİTİM BAKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Eğitim-İş, 2013 SBS sonuçlarının yanlış hesaplanması sonucu öğrencilerin ve velilerinin mağduriyetine neden olduğu gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Bakanlık yetkilileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

   EĞİTİM-İŞ MİLLİ EĞİTİM BAKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
     Suç duyurusu dilekçesinde, SBS sınav sonuçlarını yanlış hesaplayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1 milyonu aşkın öğrencinin mağduriyetine neden olduğu vurgulandı ve “Hatalı puanlara dayalı olarak öğrenciler, okullara yerleştirilmiş, kimi öğrenciler hatalı işlemler nedeni ile bundan mahrum kalmış ve bir dönem boyunca bu doğrultuda eğitim öğretim faaliyeti sürdürülmüştür” denildi. Dilekçede, Ankara 18. İdare Mahkemesi’nin sınavın yürütmesinin durdurulması kararının ardından, okullara yerleşen ve yerleşemeyen öğrencilerin durumlarının ne olacağı konusunda belirsizliğin sürdüğü belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:  
“Her ne kadar Bakanlık puanlamanın yeniden değerlendirileceğini açıklasa da bu aşamadan sonra bunun düzeltilmesi mümkün gözükmemekle birlikte aradan geçen süre zarfında ortaya çıkan mağduriyeti ise gidermesi olanağı bulunmamaktadır. Bu itibarla yapılan hatalı işlemler nedeni ile öğrenci ve velilerin yıllarca süren emek ve çabalarının yanı sıra kendilerinin ve kamunun milyonlarca liralık zarara uğramasına neden olunmuştur. Kamuoyunda büyük infial uyandıran konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin yaptığı açıklamaların son derece yetersiz ve çelişkilerle dolu olması nedeniyle sınavın şaibeli olduğu iddiaları daha da güçlenmiştir. Hal böyle olunca Savcılığınızca iddiaların incelenerek, iddiaların gerçekliğinin kanıtlanmasını takiben olayda kusuru bulunan şüphelilerin cezalandırılmaları amacıyla kamu davası açılması için işbu suç duyurusu yoluna gitmek zorunlu olmuştur.”
Eğitim-İş dilekçede, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü ve soruşturma esnasında sorumluluğu tespit edilecek ilgili kamu görevlileri hakkında, görevi kötüye kullanma suçundan dava açılmasını istedi.
Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER