EĞİTİM SENDİKALARI ALANLARI DOLDURDU ...

Türk eğitim-Sen,Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikaları iş bıratı ve alanlarda tepkilerini ortaya koydular..

EĞİTİM SENDİKALARI ALANLARI DOLDURDU ...
     Türk Eğitim-Sen, Türkiye genelinde 24 Eylül tarihinde bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. İş bırakma eyleminin Ankara’daki adresi Milli Eğitim Bakanlığı önüydü. YKM önünde toplanan Türk Eğitim-Sen üyeleri Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüyüşe geçti.
“Yandaş Sendika Omurgasız Siyaset”, “Haklıyız, Güçlüyüz, Kazanacağız”, “Yalnızca Adalet İstiyoruz”, “Yandaşı Kayırma, Çalışanı Ayırma”, “İnsan Hakkı Dediniz, Kul Hakkı Yediniz”, “Memuru Bu Hale Getirenler Utansın”, “Akademik Zam İstiyoruz” şeklinde sloganlar atan eğitimciler ellerinde de “Bugün Grevdeyiz, Güce Tapmadığımız İçin Görevdeyiz”, “Bugün Grevdeyiz, Nöbet Ücretinin Ücretlendirilmesi İçin Görevdeyiz”, “ Bugün Grevdeyiz, 4/C’yi Hayır demek İçin Görevdeyiz”, “Bugün Grevdeyiz, Yandaş Yönetici Değerlendirmesine Hayır Demek İçin Görevdeyiz” yazılı dövizler taşıdı.
 
 


Ankara`da YKM önünde bir araya gelen eğitim ve bilim emekçileri, buradan Milli Eğitim Bakanlığı`na yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında "Parasız, bilimsel, demokratik eğitim", "Gerici, ırkçı eğitime hayır", "Zorunlu rotasyon istemiyoruz", "Çocuk gelinler istemiyoruz", "Kadrolu iş, güvenceli gelecek" sloganları atıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı önünde Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, eğitimin günden güne sorunlarının arttığını ve hiçbir sorunların çözümüne ilişkin hiçbir adım atılmadığını belirtti. Karaca`nın ardından KESK Yürütme Kurulu üyesi Ramazan Gürbüz ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya birer konuşma yaptı.
 

TÜM TÜRKİYE’DE AKP’NİN EĞİTİM POLİTİKALARINA KARŞI GREVDEYİZ

Eğitim-İş, siyasi iktidarın Cumhuriyet devrimlerine, ulusal, kamusal, çağdaş, bilimsel eğitime karşı ideolojik yapılanmasına, eğitimin özelleştirilmesine, yandaş öğretmen atamalarına, okullarımızın medreseleştirilerek eğitimin gericileştirilmesine “DUR” demek için bugün tüm Türkiye genelinde bir günlük grev kararını uyguladı. Ankara’da ise Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Ankara’da Güvenpark’ta bir araya gelen Eğitim-İş üyeleri, buradan Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında “Eğitim haktır, satılamaz”, “Laik, bilimsel, demokratik eğitim”, “AKP’nin memuru olmayacağız”, “Nabi’yi alana Bilal oğlan bedava”, “Sözlü sınav dediler hakkımızı yediler” “Susma haykır, rotasyona hayır” sloganları atıldı. Eyleme, Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı İsmail Tutoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Konfederasyonumuza bağlı sendikaların Yönetim Kurulu Üyeleri ile siyasi parti temsilcileri ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi.



   
Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER