EĞİTİMCİLERE ENFLASYONUN ÜZERİNDE BİR ÜCRET VERİLMELİDİR ...

Eğitimcilere enflasyonun üzerinde bir ücret ve refah payı verilmelidir

EĞİTİMCİLERE ENFLASYONUN ÜZERİNDE  BİR ÜCRET VERİLMELİDİR ...

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, daha iyi bir eğitim ve gelecek için eğitim çalışanlarının sorunlarının bir an evvel çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade ederek, “Sendika olarak, üzerimize düşeni yapmaya, sorunların çözümü için mücadele vermeye devam ediyoruz. Kurulduğumuzdan bu yana birçok sorunun çözümünü sağladık, eğitimciler için onlarca kazanıma imza attık. Ancak bir milyonu aşkın çalışanı olan eğitim hizmet kolunda yeni sorunların, gelişmelerle birlikte yeni sıkıntıların ortaya çıktığı da bir gerçektir. Biz, gerek halının altına süpürülerek zamana bırakılan gerekse yeni ortaya çıkan sorunları tespit etmek amacıyla kapsamlı bir rapor hazırladık ve kamuoyuyla paylaştık. Toplu sözleşme tekliflerimizin temelini oluşturan bu sorunların çözümünün takipçisi olacağız. Hedefimiz, insani değerler ışığında yaşanabilir bir dünyayı yeniden oluşturabilmektir” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Adana 1 No’lu Şube’nin düzenlediği “İşyeri Temsilcileri ve Okul Yöneticileri” toplantısında konuşan Latif Selvi, özelde üyelerini genelde ülkesini, milletini, mazlum ve mağdurları düşünerek sendikacılık yaptıklarını söyledi.



 

Başkalarının merhametine sığınarak sorunlarımıza çözüm bulamayız

İnsanca bir hayat standardını herkes için gözeten, güvenli bir gelire kavuşturan bir anlayışla dünyayı yaşanabilir hale getirmenin en önemli insanlık görevi olması gerektiğini belirten Selvi, “Bunu başarmanın en önemli mücadele ortamı, sendikalaşarak taban örgütlülüğümüzü güçlendirmektir. Edindiğimiz tecrübeler göstermektedir ki, başkalarının merhametine sığınarak sorunlarımıza çözüm bulmamız mümkün değildir. Mağduriyet yaşayan ve haksızlığa uğrayanlar dayanışmak, birlikte hareket etmek suretiyle mücadele edebilir, ayakta kalabilirler. Bizler, haksızlıklara, mağduriyetlere, kötü gidişata dur demek için sorumluluk almaktan kaçınmadan, kararlılıkla bu mücadeleyi vermek zorundayız. Hedefimiz, insani değerler ışığında yaşanabilir bir dünyayı yeniden oluşturabilmektir. Bunu başarmak için, her türlü düzenbazlıkla mücadele etmeli, tehdit ve şantajdan çekinmemeli, kararlılıkla, doğru bildiğimiz yolda korkmadan yürümeye devam etmeliyiz. Zira adaletin tesisi için bu bir insanlık borcudur” şeklinde konuştu.



 

Manipülasyon ve dezenformasyon konusunda dikkatli olmalıyız

Sendikaların üye sayılarının belirleneceği 15 Mayıs tarihinin önemine dikkat çeken Selvi, 500 bin üye sayısına ulaşmak için üyesinden işyerine temsilcisine, ilçe temsilcisinden şube yöneticilerine herkese çok iş düştüğünü dile getirerek, “Bu süreçte teyakkuzda olmalıyız. Özellikle işyeri temsilcileri, manipülasyon ve dezenformasyon konusunda dikkatli olmalıdır. Öğretmenler odasında bilgi kirliliği oluşturmak, kazanımlarımızı itibarsızlaştırmak isteyenlere fırsat vermemeli, hak ve özgürlük mücadelemizde elde ettiğimiz kazanımları iyi anlatmalı, çalışmalarımız hakkında eğitim çalışanlarını bilgilendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.



 

Eğitim çalışanlarının talep ve beklentileri karşılanmalıdır

Yapılan çalışmalara ilişkin katılımcılara bilgi veren Selvi, “Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri” Çalıştayı yaptıklarını, 81 ilde 6 komisyon tarafından yapılan çalışmaları şube temsilcilerinin katılımı, uzmanların ve hukukçuların değerlendirmeleriyle birleştirerek hazırladıkları raporu kamuoyuna açıkladıklarını ifade ederek, “Eğitim çalışanlarını enflasyona ezdirmeyecek bir ücret artışı yapılmasını, ekonomik gelişmelerden eğitim çalışanlarının da hak ettiği payı almasını sağlayacak refah payı verilmesini, ücret ve aylıkların tamamının emekliliğe yansıtılmasını, gelir vergisi oranlarının reel ücret artışı sağlayacak şekilde sabitlenmesini, bütün eğitim çalışanlarının birinci dereceye kadar ilerleyebilmelerinin sağlanmasını, mevcut ek gösterge rakamlarının en az 600 puan artırılmasını, kılık ve kıyafet dayatmasının sona erdirilmesini, siyaset ve grev hakkının önündeki engellerin kaldırılmasını, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılarak, bu hizmet sınıfındaki personelin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesini, hizmet kolu kapsamındaki kurumlarda görev yapan şeflere, Adalet Bakanlığı kadrolarında görev yapan şeflere tanınan mali hakların tanınmasını istiyoruz” diye konuştu.



 

Yöneticilerin asli görevlerini yapabilmelerinin yolu açılmalıdır

Ek ders birim ücretlerinin en az iki katı tutarında artırılması, aylık karşılığı ders saatleri arasındaki farklılığın giderilerek 15 saate eşitlenmesi, istihdamda güçlük çekilen yörelerde görev yapan öğretmenlere ilave tazminat ödenmesi, zorunlu İLKSAN üyeliği dayatan kanun hükmünün kaldırılması, alan değişikliği taleplerinin karşılanması, kariyer basamakları sisteminin yeniden işler hale getirilmesi, 4/B’li yerine kadrolu öğretmen ataması yapılması, mevcut sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi, ücretli öğretmenlik ve kadrosuz usta öğreticilik uygulamasına son verilmesi, öğretmen ihtiyacının bütünüyle memur kadroları yoluyla sağlanması gibi taleplerin karşılanması gerektiğini vurgulayan Latif Selvi, eğitim kurumu yöneticilerine ödenen ücretin, görev ve sorumluluklarıyla orantılı olacak şekilde artırılmasının, kurum içi ücret dengesinin korunmasının, yöneticilerin derse girme zorunluluğunun kaldırılmasının, ilköğretim okulları için de bütçe tahsis edilmesinin kurum yöneticilerinin asli görevlerini yapabilmeleri için gerekli olduğunu kaydetti.

Selvi, öğretmenlerin, kurum yöneticilerinin, genel idare hizmetleri sınıfı, teknik hizmetler sınıfı ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının, üniversite akademik ve idari personelinin, Kredi ve Yurtlar Kurumu çalışanlarının sorunlarının çözümünün takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.



 

Sezer: Sendikamıza yeni fertler kazandırmak için çalışıyoruz

Adana 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Sezer ise, sendikal faaliyetler hakkında bilgi vererek, Eğitim-Bir-Sen ailesine yeni fertler kazandırmak için çalıştıklarını dile getirdi. 
 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2017, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER