EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİNİ HERKESE VERİLSİN

Des eğitime hazırlık ödeneğini hatırlattı

EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİNİ HERKESE VERİLSİN
Her eğitim yılı başında yalnızca öğretmenlere verilen ve bu yıl 740 TL olarak ödenen ‘Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği’nin tüm eğitim çalışanlarına verilmesi gerektiğini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, “18. Milli Eğitim Şurasında sendikamızın müzakere, öneri ve gayretleriyle ‘Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği’nin tüm eğitim çalışanlarına verilmesi hususu şura kararı haline gelmişti. Kimi eğitim reformlarını Milli Eğitim Şura kararlarına dayandıran hükümetin, eğitim öğretime hazırlık ödeneği konusundaki şura kararını da hayata geçirmesini istiyoruz” dedi.
 
DES’in eğitim çalışanlarına kazandırdığı şura kararlarından birisi olan ‘Eğitim öğretime hazırlık ödeneği’nin tüm eğitim çalışanlarına verilmesi ile birlikte eğitim çalışanları arasında yıllardır süregelen adaletsiz uygulamanın son bulacağını söyleyen DES Genel Başkan Yardımcısı Kotanlı, “Sendikamız 18. Milli Eğitim Şurasında “Eğitim ordusunun gizli kahramanları olan hizmetli, şoför, bekçi, hademe, memur ve şeflerden oluşan eğitim çalışanlarına da Eğitim Öğretim Tazminatının verilmesi ve tayin, terfi ve görevde yükselme sistemlerinin adaletli ve objektif  kriterlere göre yeniden belirlenmesi” yönünde bir teklif sunmuş, bu önerisini kulis çalışmalarıyla şura kararı haline getirmiştik. Şimdi hükümetin bu öneriyi mevcut torba kanun düzenlemelerinden birisine eklemesini bekliyoruz” diyerek hükümet üyelerine seslendi.
 
DES’in Erzurum şubesinde konuyla ilgili yaptığı basın açıklaması yapan Kotanlı, Eğitim çalışanlarının sorunlarına acil ve kalıcı çözümler bulunmasını ve bir maaş düzeyine yükseltilmiş eğitime hazırlık ödeneği düzenlemesi maharetiyle atılacak adımla hükümetin ustalık dönemine yakışır bir iş yapmış olacağını söyleyerek sözlerine son verdi. 
Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER