EK DERSLER VERGİ DİLİMİNDEN MUAF OLUR MU?

Eğitim-Bir-Sen işyeri temsilcileri toplantısında konuşan Murat Bilgin, eğitim çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili hâlâ önemli sorunlarının bulunduğunu ifade etti.

EK DERSLER VERGİ DİLİMİNDEN MUAF OLUR MU?
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, toplu sözleşme teklifleri arasında yer alan ek derslerin vergi diliminden muaf tutulması konusunun çözüme kavuşturulması için mücadelelerini sürdürdüklerini belirterek, Maliye Bakanlığı’nın, kolay bir şekilde çözülebilecek meselelerde bile sorun çıkarma alışkanlığını bir kenara bırakması gerektiğini söyledi.

 

Eğitim-Bir-Sen Kars, Iğdır ve Ardahan genişletilmiş işyeri temsilcileri toplantısında konuşan Murat Bilgin, eğitim çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili hâlâ önemli sorunların bulunduğunu ifade ederek, “3600 ek gösterge eğitimcinin de hakkıdır. Vereceğimiz mücadeleyle eğitim emekçilerini 3600 ek göstergeye kavuşturmak hedeflerimiz arasındadır. Hep birlikte bunu başaracağız. 4C’lilerin, memur ve yardımcı hizmetlilerin üvey evlat muamelesi görme sorunu var. Bunu düzeltmemiz lazım. 4/C’lilerin kadroya geçirilmesi mücadelemiz devam edecek. Ek derslerin vergi diliminden muaf tutulmasını istiyoruz. Öğretmenlerin nöbet ücretleri konusunda adım atılması gerekiyor. Maliye Bakanlığı’nın, kolay bir şekilde çözülebilecek konulara takılma huyu var. Maliye, bu gibi konularda sorun çıkarma alışkanlığını bir kenara bırakmalıdır” dedi.



 

İcraat yerine laf üretenlerin ek ödemeyi alamayacaklarını dillendirdiklerini hatırlatan Bilgin, şöyle devam etti:

 

“Ek ödemeyi aldık mı? Aldık. Ek ödeme üzerinden namus pazarlayanların ahlaksızlığı ortaya çıktı mı? Çıktı. Şimdi 175 TL taban aylığı eleştiriyorlar. Siz değil miydiniz, ‘taban aylığa 10 TL verin, sözleşmeyi imzalayalım’ diyen. 2014 yılında bir öğretmenin maaşına net 273 TL zam aldık. Bu yaklaşık yüzde 14 zam demektir.  4C’liye yüzde 50 zam aldık. Eğitim-öğretim hazırlık ödeneğini önümüzdeki yıldan itibaren 940 TL’ye çıkarttık. Bu kazanımların altında sizlerin emeği, alın teri var. Peki, şimdi onlara sormak lazım, yıllarca yetkili olduğunuz halde eğitim özelinde ne aldınız? Koskoca bir hiç, sıfır kazanım. Biz ise yetkili olduğumuz son iki yılda, biri mutabakatsızlıkla, diğer mutabakatla sonuçlanan iki toplu sözleşmede eğitimcilere özel 18 kazanıma imza attık. Alınan her şeyi biz aldık.”

 

Çözmemiz Gereken Önemli Meseleler Var

Eğitim emekçilerinin ekmeğini daha da büyütmeyi amaçladıklarını kaydeden Murat Bilgin, “Çözmemiz gereken önemli meseleler var. Mesela karma eğitim sorunu. Bu sorunu çözmemiz lazım. Karma eğitim zorunluluğuna, çıkmazına, gericiliğine artık son verilmelidir. Eski Sovyet bloku, bugünkü Kuzey Kore dışında dünyada hiçbir yerde böyle bir zorlama yoktur. Bugün İngiltere’de 300 yıllık kız liseleri var, bizde de var lakin içinde erkekler var. Halk Eğitimi merkezlerinde dikiş nakış kurslarına bile erkek öğrenci yazdırmak zorundasınız. Aksi halde kurs açılamaz. Böyle saçmalık olur mu? Bu komediye son verecek adımlar bir an evvel atılmalıdır” şeklinde konuştu.

 

 


 

Bizim Safımız Bellidir

Bugün safların yeniden şekillendiğini dile getiren Bilgin, şunları söyledi: “Bizim safımız bellidir ve milletin-ümmetin yanıdır. Bu salonda bulunan herkes, hepimiz bir cemiyet mensubuyuz. Eğitim-Bir-Sen olarak, herhangi bir cemaat-cemiyet mensubu olan kardeşlerimize şaşı bakamayız, bakmayız. Son üç aydır yaşananlara baktığımızda üstlerdeki birilerine artık bir şeyler söylemenin de tam zamanıdır. Hükümeti sevmeyebilirsin, muhalefet edebilirsin, bunu anlarım ama bu davaya kendi kesiminin çıkarı için zarar veremezsiniz.” “Filistinli özgürlük savaşçılarına terörist diyebilen, Kabataş hadisesinde ve diğer bütün olaylarda bu davanın karşısında yer alanlarla aynı safta durmayı kim nasıl izah edebilir” diye soran Bilgin, “Bugün bu saatte Suriye’de açlıktan ve soğuktan ölen onlarca çocuk varken, bu ülkede haram paraya el uzatan varsa, kursağında kalsın! Lakin kasıtlı olarak küresel emperyalistlerle-siyonistlerle iş birliği içinde bu millete operasyon yapanların da elleri kırılsın. Bu milleti bir kez daha İsrail’in kucağına oturtmak isteyenlerin de niyetleri kursaklarında kalsın. Ne demek İsrail’i eleştirmemek. Davası İslam olan bunu asla dillendiremez. İslam ümmetine 200 yıldır kan kusturan İsrail’e laf söylemeyen, eleştirmeyen her Müslüman sorgulanmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Eğitim-Bir-Sen Kars Şube Başkanı Mahmut Kaan Ilgar, Iğdır Şube Başkanı Malik Akşit, Ardahan Şube Başkanı Erdinç Çakmak da birer konuşma yaparak, gerçekleştirdikleri sendikal çalışmalar ve bundan sonra yapacakları faaliyetlere ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.  

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER