EK ÖDEME MAĞDURİYETLERİ İÇİN ALANLARDAYIZ !

Eşit işe eşit ücret ödenmesiyle ilgili 666 Sayılı KHK 02 11 2011 tarih ve 28103 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

EK ÖDEME MAĞDURİYETLERİ İÇİN ALANLARDAYIZ !
KHK ekindeki ek ödeme cetvelleri incelendiğinde üst düzey yöneticilere yüksek ek ödeme oranları tespit edilirken bazı devlet memurlarına daha düşük oranlarda ek ödeme yapılması kararlaştırılmış, ancak eğitim-öğretimin temel taşı olan öğretmenlerimiz ve akademisyenlerimiz açısından herhangi bir iyileştirme yapılmamıştır. Bu öğretmeni ve akademisyeni yok sayan ve onların eğitim ve toplumsal statüsünü görmezden gelerek mağduriyetlerine yol açan haksız, mesnetsiz ve ekonomik gerçeklere uymayan bu uygulama karşısında    Merkez Yönetim Kurulumuz 15.11.2011 tarihli kararıyla dilekçe eylemi yapmayı kararlaştırmıştır.         

Buna göre; bütün il, ilçe merkezlerinde ve üniversitelerde Başbakanlığa hitaben yazılmış dilekçeler üyemiz olsun-olmasın tüm akademisyen ve öğretmenlerce doldurulup imzalandıktan sonra,23 Kasım 2011 tarih ve saat 12:30’da tüm il merkezlerinde kitlesel basın açıklamaları yapılarak PTT yoluyla  “Başbakanlık/ ANKARA” adresine gönderilecektir.    
        
Ayrıca şube başkanlıklarımız ve ilçe temsilciliklerimiz tarafından iktidar ve muhalefet partilerinin il başkanlıkları ziyaret edilerek akademisyen ve öğretmenlerimizin yıllardır hatırlanmadığı, yok sayıldığı kendilerine anlatılacak, öğretmenlerimizin ve akademisyenlerimizin içinde bulunduğu olumsuz ekonomik ve sosyal şartlarla ilgili basın açıklamaları yapılacak, mümkünse tv ve radyo programlarına katılım sağlanacak, böylece eylemin amacı ve öğretmen ve akademisyenlerimizin uğradığı haksızlık kamuoyu ile paylaşılacaktır.
 
 
Öğretmenlerimizin dilekçe örneği için tıklayınız                          
        
Akademisyenlerimizin dilekçe örneği için tıklayınız
Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
koçak1
koçak1 - 12 yıl Önce

sayn Sendika yetkilileri ilginize teşekkür ederiz öğretmenler olarak ama......... iki senedir taslak halinde olan ekders yönetmeliği ne oldu???????????? çıkması çok zor değil mi? sağlık bakanlığı, polisler vb. personelinin özlük haklarını düzeltirken biz yerlerde sürünüyoruz onlar bizim üzerimize iki sefer iyileştirme yaptı .yetkili yetkisiz bütün sendikaların görevlerini yeterince yerine getirmediğini düşünüyoryum. ve tepki olarak sendikamdan istifa ediyorum.

mehmet33
mehmet33 - 12 yıl Önce

bütün öğretmenleri öğretmenlere yönelik iyileştirme olmasa istifa etmeye davet ediyorum

SIRADAKİ HABER