EL ELE ÇANAKKALEYE

EL ELE ÇANAKKALEYE
Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No’lu Şube ile Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü, Osmangazi Belediyesi ve Uludağ Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinin destek verdiği “El Ele Çanakkale’ye” projesinin tanıtım toplantısı ve imza töreni 21.12.2012 tarihinde gerçekleştirildi.İmza töreni ve tanıtım toplantısına; Vali Muavini Eyüp Sabri Kartal, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, UEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Mehmet Ekiz Ve Nebahat Sezgin İle Kamu-Sen’e Bağlı Şubelerin Şube Başkanları ilk gezi turuyla Çanakkale’ye giden 10 okuldan öğrenciler ve diğer davetliler katıldı.
Açılış ve tanıtım konuşmasını yapan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Devlet, millet bu projeyi tamamen sahiplendi. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 10 bin öğrencinin programa katılacağını hatta bu rakamın çok daha üstüne çıkılabileceğini gördük. Sendika olarak hak aramak için alanlarda olacağız. Gerekirse kavga edeceğiz, yargıya başvuracağız ancak aydın bir sivil toplum kuruluşu olma sorumluluğumuzu hiçbir zaman unutmayacağız.
Milletlerin hayatında tarihi geçmişin büyük bir yeri vardır. Varlığını devam ettirmek azminde olan milletler tarihe, özellikle de kendi tarihlerine önem vermek zorundadır. Milli tarih, her şeyden önce milli şuur demektir. Milletleri ayakta tutan, onlara hayat veren, yaşama ve ilerleme kararlılığı aşılayan başlıca güç hiç şüphe yok ki milli şuurdur. Milli şuurun güçlenmesi için milli tarihin bilinmesi, tarihi olayların neden ve sonuç ilişkisi içinde değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu aziz milletin kaynaşması güçlenmesi ve geleceğe ve daha güvenle bakabilmesi için şanlı tarihindeki en önemli köşe taşlarından birisi de Çanakkale savaşlarıdır. Çanakkale savaşlarının genç kuşaklara daha iyi öğretilmesi amacı ile ‘El Ele Çanakkale’ye’ projesi Bursa’da hayata geçirilmiştir”dedi.
Türkoğluşunları da kaydetti: “Yaptığımız araştırmalarda görülmüştür ki, bırakınız şehir dışına çıkmayı veya Çanakkale’ye gitmeyi, henüz Bursa merkezdeki tarihi değerlerimizi tanımayan, bilmeyen binlerce gençlerimiz bulunmaktadır. Bu proje ile eğitim hayatları boyunca Çanakkale’yi ve onun mesajını görme ve anlama imkânınıbelki de hayatlarında bir kez yakalamış olacaklardır.”
Programda Vali Muavini Eyüp Sabri Kartal, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, UEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ekiz birer konuşma yaptı.
İmzaların atılması protokole ve öğrencilere Osmangazi Belediyesi tarafından hazırlanan asker künyelerini verilmesiyle program sona erdi.

2012-2013 ÖĞRETİM YILI BOYUNCA 10 BİN ÖĞRENCİMİZİ ÇANAKKALE’YE GÖTÜRÜYORUZ
Bu kapsamda;
1-Projenin süresi 2012-2013 eğitim-öğretim yılı süresincedir.
2-Öncelikle Bursa’mızın ekonomik alt gelir gruplarının yaşadığı bölgelerdeki (Osmangazi-Yıldırım ilçeleri) gezi yapma imkânı olmayan 8.ci sınıf öğrencilerimiz faydalandırılacaktır.
3-Hedef ilk etapta Bursa’nın 1914-1915 yılları Çanakkale Savaşında şehit verdiği 4322 Bursalı şehide karşılık bu sayıda çocuğumuzu şehitlerimizle buluşturmaktır.
4-Toplam da hedef ise 10 BİN çocuğumuzun Çanakkale’ye taşınmasıdır.
5-Projenin koordinasyonu ve gerekli yasal düzenlemelerini İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve sendikamız yürütecektir.
6-Proje ile Milli Eğitim ve sendika tarafından belirlenecek okul ve öğrencileri otobüslerle Çanakkale’ye taşınacak profesyonel uzman rehberlik hizmeti ve gidişdönüş kumanyaları temin edilecektir. Taşıma işlemini yapacak araçların uygunluk ve gerekli şartları taşıyan ilgili belgeleri ve sigorta işlemleri yapılmışfirmalar gerçekleştirecektir.
7-Proje kapsamında ilk 1000 öğrencinin sponsorluğunu UEDAŞ, 2000 öğrencinin Osmangazi Belediyesi, 1000 öğrencinin Türk Eğitim-Sendikası gerçekleştirmektedir.
8-Yapılan ön görüşmelerle İl Genel Meclisimiz ve BTSO başta olmak üzere kısa bir sürede 10 bin rakamına rahatlıkla ulaşılacaktır.
9-Projenin uygulaması 10 Kasım 2012 de başlamış olup şuana kadar 10 okuldan öğrencilerimiz gitmiştir. Bu okullarımız Yavuzselim, Haşimişcan, Ulus, Mevlana, Karapınar,Şirinevler gibi mahallelerden seçilmiştir.
Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER