İstanbul da Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin halini ortaya koymak açısından, örnek gösterilebilecek ve İstanbul un bir çok İlçesi için geçerli olan “sorunlu eğitim hizmetlerinin” belki de en somut örneklerinden biridir Esenyurt.
İstanbul un bir çok İlçesinde olduğu gibi, bir türlü istenilen düzeye getirilemeyen eğitim faaliyetleri, yeni eğitim sistemine dayalı olarak okullar dönüştürülürken,yeni okul binalarının yapılmaması, Esenyurt ta ciddi sıkıntılara yol açacak gibi görünüyor.Nüfusu her yıl 60 bin artan İlçeye, yılda en az 7 okul yapılması gerekirken, bugün eğitime açık olan okulların % 90 nı 2008 yılından önce,yani Esenyurt İlçesi kurulmadan,Büyükçekmece İlçesi olduğu zaman yapılmış. Bu yıl dahil, geçtiğimiz 3-5 yıldır,aşırı derecede şişen öğrenci sayılarına rağmen,İlçe Milli Müdürlüğü Yetkilileri başta olmak üzere,Okul Müdürleri, Müdür Yardımcıları, Öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarının üstün gayretleriyle, çok önemli olayların ve aşırı yoğunluktan kaynaklanan kazaların oluşması önlenmiştir.Ancak; gelinen noktada gerçekten çok ciddi sıkıntılar vardır.Genel Liseler Anadolu Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesine dönüştürülürken,İlçenin Ortaöğretimde yükünü,Halil Akkanat Çok Programlı Lisesi ve Ali Kul Çok Programlı Liseleri çekiyor.Bu okullarda da sınıf mevcutları 70-80 kişi.İlçede bulunan iki İmam Hatip Lisesi ve iki İmam Hatip Ortaokulunda da durum aynı.Bu okullarda görev yapan Okul İdarecileri ve Öğretmenlerin iş yükü dayanılmaz hale gelmiştir.
Esenyurt ta İlköğretim de de durum farklı değildir.İlçede tam gün eğitime geçilebilmesi için,İlçede mevcut okulların sayısından daha fazla yeni okula ihtiyaç vardır. Aşırı Öğrenci kapasitesiyle faaliyet yürüten okulların bahçeleri öğrencileri alamaz olmuş,öğrenci velileri bu durumdan okul idarecilerini sorumlu tutarak onları darp etme girişimlerine varan nitelikte eylemlere başvurmaya başlamışlardır.Geçen hafta,Kıraç İlkokulu Müdürü ve Okul Bekçisine saldırı bunun göstergelerindendir.
Okulların açılmasıyla birlikte çeşitli İllerimizde meydana gelen kazalar ve oluşan izdihamlar dolayısıyla bazı öğrencilerimizin hayatlarını kaybetmesi, eğitim camiası olarak hepimizi derinden üzmüştür. Eğitim Sendikası Yöneticisi olarak, kendi çalışma alanımız olan Esenyurt İlçesi örneğinden yola çıkarak, Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere, İstanbul Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünü konuya duyarlı olmaya ve Esenyurt dahil, Ülkemizin hangi köşesinde olursa olsun,öğrenci izdihamından sorumlu tutulacaklarını hatırlatırız. Aşırı öğrenci yükü ve İzdihamı sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklardan, ne görev yapan öğretmenler,ne kurum yöneticileri,ne kaymakamlık,ne de belediye başkanı sorumlu olacaktır.
Biz bir eğitimci olarak,eğitim iş kolunda bir sendika yöneticisi olarak gördüklerimizi, hissettiklerimizi, muhtemel olumsuzlukları kamu oyu ile paylaşıyoruz.İlgililerin acilen önlem almasını bekliyor ve her platformda konuyu kamuoyunun dikkatine sunacağımızın da bilinmesini özellikle belirtiyoruz.
Enver DEMİR
Türk Eğitim-Sen
İstanbul 9 Nolu Şb.Bşk
Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2013, 00:00
ESENYURT'TA EĞİTİM-ÖĞRETİM S.O.S VERİYOR ...
YORUM EKLE
YORUMLAR
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
05:38
GÜNEŞ
07:02
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
16:06
AKŞAM
18:41
YATSI
19:59
1
SAYIŞTAY'IN SAĞLIK BAKANLIĞI DENETİM RAPORU
2
4 EKİM 2013 TARİHLİ RESMİ GAZETE
3
MEB, GÖREVDE YÜKSELME YÖNETMENLİĞİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
4
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİ MAĞDUR OLUYOR
5
60 BİN ASKER, POLİS OLACAK
6
KREDİ BORCUNA İCRA GELMEYECEK
7
KIDEM TAZMİNATI YARI YARIYA DÜŞÜYOR
8
BAYRAMDA HAVA DURUMU
9
EFE'NİN ÖLÜMÜNDEN OKUL MÜDÜRÜ VE ÖĞRETMEN...
10
RAPOR İÇİN 1170 GÜN BEKLENİR Mİ?
ANKETTüm Anketler
SINIFTA NEFES ALAMIYORUZ. TENEFÜSTE BİR SORUN OLACAK DİYE DERSTEANLATACAĞIMIZ KONU İLE İLGİLİ HİÇ BİRŞEY DÜŞÜNMEYE FIRSATIMIZ OMUYOR