ESENYURT'TA ÖĞRETMENLERE MÜJDELİ HABER ...

Türk Eğitim-Sen Esenyurt İlçe Temsilciliğinin, Esenyurt Kültür Merkezinde düzenlediği “ Türk Eğitim-Sen Esenyurt Buluşması” çok yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.Toplantıya katılarak bir konuşma yapan,Esenyurt Belediye Başkanı Necmi KADIOĞLU, 15 Mart ta Öğretmenevinin temel atma törenini hep beraber yapacağız dedi....

ESENYURT'TA ÖĞRETMENLERE MÜJDELİ HABER ...
          Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 Nolu Şube Başkanı Enver DEMİR ve Şube Yönetim Kurulu üyelerininde hazır bulunduğu toplantıya, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İNCİ,Belediye Başkanı Necmi  KADIOĞLU,MHP  İlçe Başkanı Onur GÜL,Kurum Amirleri, Okul Müdür  ve Müdür Yardımcıları, eğitim çalışanları ve davetliler katıldı.
         Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Alper TUNCAY’ ın açış konuşmasında,katılımlarından dolayı da davetlilere teşekkür ederek,Esenyurt ta yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.         
        Şube Başkanı Enver  DEMİR konuşmasında; Sendika olarak Esenyurt ta ve Şube olarak çalışma bölgelerinde rakiplerinin açık ara önünde gittiklerini, 2013-14 yetki döneminde bu farkı daha da açacaklarını belirterek, sendikal mücadelelerine destek veren sendika yöneticileri ve üyelere teşekkür etti. Mecliste görüşülmeye başlanılan,  Dershaneler  yasası, yada diğer bir adıyla MEB Yasasının Meclise sevk edildiği şekilde çıkması halinde, eğitim iş kolunda çok büyük huzursuzluklar baş gösterecektir. Bu konuyla ilgili eylem ve etkinliklerimiz  devam ediyor. Siyasi Parti Temsilcileri ve Milletvekillerine ulaşarak,  mahzurlu gördüğümüz, özellikle 4 yıl görev yapan okul idarecilerinin görevlerini sona ermesi ve stajyer öğretmenlerin, performanslarına dayalı olarak 1 yıl sonunda mülakatla asaleten atanmaları konusuna çözüm bulmalarını istiyoruz  dedi.
     ESENYUT’ A ÖĞRETMENEVİ SÖZÜ İSTİYORUZ…
     Şube Başkanı Enver DEMİR, konuşmasının devamında ; Biz Sendika olarak çalışmalarımızdan, Eğitim-Öğretime,Eğitim çalışanlarının hak,hukuk,özlük haklarıyla ilgili başarılarımızdan bahsettik. Aramızda, Esenyurdun başarılı yöneticileri var. Sayın Kaymakamımız Ekrem İNCE, Esenyut a geldiği günden bu yana, Eğitimin ve Eğitim çalışanlarının sorunlarıyla yakından ilgilenen sevilen bir yöneticimizdir.  Esenyurt için bir şanstır. Esenyurdun Başarılı Belediye Başkanı Sayın Necmi KADIOĞLU da aramızda.Sayın Kadıoğlu,Hangi okulda sorun varsa,mutlaka o sorunu halledilmesini sağlayan bir Belediye Başkanı. Okullarımıza Belediye olarak, bakım-onarım anlamında ciddi katkılar sağlıyorlar. Esenyurdun okul sorununa ciddi mesai ayırdığını biliyor ve teşekkür ediyoruz.Ayrıca; Geçtiğimiz aylarda,arkadaşlarımızla birlikte kendilerini ziyarete gittiğimizde,Sayın Başkandan, Esenyurdun bir Öğretmenevi ne ihtiyacı bulunduğunu,bu konuda yapılacak çalışmaların eğitim camiasını memnun edeceğini belirtmiş, Başkan da,eğitimciler olarak,siz böyle bir ihtiyaç var diyorsanız,bizde gereğini yaparız.demişti…Huzurlarınızda,Sayın Başkanımıza talebimizi tekrarlıyoruz.dedi.
 
    ESENYUR ÖĞRETMENEVİ NİN  TEMELİNİ 15 MART TA ATIYORUZ 
    Esenyurt Belediye Başkanı Necmi KADIOĞLU toplantıda yaptığı konuşmada; Esenyurt  her yıl 70-80 bin göç alan ve nüfus artışıyla birlikte ihtiyaçları her gün artan bir İlçe. Doğal olarak, Okullaşmada ve Eğitimin kalitesinin arttırılmasında da sıkıntılar yaşıyoruz ama bunların çözümü anlamında ciddi çalışmalarımız ve yatırımlarımız var.Bu dönemin başında, 6 yeni okul açtık. Önümüzdeki yıl,22 yeni okul açacağız.Ve bunlarla da yetinmeyecek, çalışmalarımıza devam edeceğiz . Ben eğitim sendikalarına teşekkür ediyorum . Bizimle yaptıkları işbirlikleri ve bazı konulardaki hatırlatmaları bize yön veriyor.Türk Eğitim-Sen yöneticilerinin, ziyaretleri sırasında talep ettikleri ve bizimde sözünü verdiğimiz, ”Esenyurt  Öğretmenevi” nin temelini inşallah 15 Mart ta hep birlikte atacağız. Dedi..Konuşmasının sonunda,Başkan KADIOĞLU na, Şube Başkanı Enver DEMİR tarafından Teşekkür Plaketi takdim edildi…
 
    Esenyurt Kaymakamı, Ekrem İNCİ de yaptığı konuşmada; Sendikaların çalışanların  özlük hakları,Sosyal-Ekonomik sorunlarıyla ilgilenmesini desteklediğini,sendikal mücadelenin demokrasinin bir gereği olarak önemsediğini ve Esenyurt ta Eğitimin sorunlarının çözümünde sendikalarla beraber çalışacaklarını söyleyerek, Esenyurt Belediye Başkanına Eğitim Kurumlarına verdikleri destekler dolayısıyla teşekkür etti.
    Şube Başkanı Enver DEMİR ve İlçe Başkanı Alper TUNCAY tarafından,Türk eğitim-Sen  Esenyurt Sendika İşyeri  Temsilcilerine  Teşekkür Belgesi verilmesiyle sona erdi.
 
Türk Eğitim-Sen İst.9 Nolu Şb.
        Basın Sekreterliği
Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Güngör
Güngör - 10 yıl Önce

İlçemize böyle bir hizmeti yapan belediye başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu'na ve Eğitim ve Eğitimcilerin sorunlarıyla alakadar olan Türk Eğitim-Sen Esenyurt Temsilciliğine sonsuz teşekkürler.

HASAN DOĞAN
HASAN DOĞAN - 10 yıl Önce

TEŞEKKÜRLER TÜRK EĞİTİ-SEN.YETKİLİ SENDİKA BURADA DA BAŞKAN NEZDİNDE GEREKLİ GÖRÜŞMELERİ YAPIP ÖĞRETMENLER İÇİN KAZANIM ELDE ETTİ.HELAL OLSUN BELEDİYE YE DE.

Nihayet
Nihayet - 10 yıl Önce

Esenyurt ta öğretmenevi olmaması 10 yıllık bir sorundu. Yetkili sendika belediyeye böyle bir talep ile giderek sendikacılığın sadece adam kayırmak olmadığını göstermiş oldu. Alper Başkan ve Ekibini kutlarım

Alışmamıştık.
Alışmamıştık. - 10 yıl Önce

Biz esenyurt ta sendikaların bu kadar çok konuya müdahil olduğuna alışmamıştık. Demek ki 10 once Türk Eğitim-Sen Burada yetkili sendika olsa Esenyurt 10 yıl önce bu hizmete sahip olacaktı.

SIRADAKİ HABER