Genel Başkan: İl Emri Getirildi, İlçe Emrini de Bekliyoruz

2020 Yaz Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirmelerde kadro yetersizliğinden dolayı bir kısım öğretmenimizin tayin talepleri gerçekleşmemişti.

Genel Başkan: İl Emri Getirildi, İlçe Emrini de Bekliyoruz

Bunun üzerine Türk Eğitim-Sen olarak ililçe emrinin getirilmesi için yoğun bir girişimde bulunmuştuk. Milli Eğitim Bakanlığı'na yazılı talepte bulunan sendikamız, milli eğitim bürokratlarıyla da görüşmüş, aynı zamanda konuyu gündemde tutmak için sosyal medya çalışmaları yapmıştı. Sendikamız özür grubu mağdurlarının her zaman yanında durarak, onların haklı taleplerini her platformda dile getirmişti.

Nihayetinde Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin çağrılarına kayıtsız kalmadı. MEB, tayin talebi gerçekleşmeyen öğretmenlerimize il emri uygulaması getirerek, onların yüzünü güldürdü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, il emri çağrılarına kulak veren başta Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk olmak üzere emeği geçen tüm MEB yetkilerine teşekkür etti.  

Anayasa'nın 41. maddesi ile güvence altına alınan aile birliğinin bozulmamasının çok önemli olduğunu söyleyen Geylan, "Mazeret tayin istekleri karşılanmayan öğretmenlerimiz il emrine verilerek mağduriyetleri giderildi.

Uzun süredir gündeme getirdiğimiz bu talebimize olumlu yaklaşan Milli Eğitim Bakanlığı'na öğretmenlerimiz adına teşekkür ediyorum. Öte yandan; il içi özür grubu mağdurları için de ilçe emri hakkı verilmesi, yetersiz kontenjandan dolayı tayini yapılmayanlara da ikinci bir hak verilmesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni bir adım bekliyoruz."

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2020, 23:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER