Genel Başkan: Öğle Arası Nöbetleri Düzenlenecek

Bilindiği gibi öğretmenlerin en temel ihtiyaçlarını giderebilmelerine engel olan öğlen arası nöbetleri ile ilgili Türk Eğitim-Sen olarak ciddi bir mücadelemiz vardı. Hatta konuyla ilgili düzenleme yapılmadığı için sendikamız bir süredir öğle arası nöbetleriyle ilgili eylem yapmaktaydı.

Genel Başkan: Öğle Arası Nöbetleri Düzenlenecek

Konuyla ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un talimatıyla MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü taşra teşkilatına bir genelge yayınladığını bildirdi.

Genelgeye göre; öğle arası nöbetlerinde öğretmenlerin temel insani ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için ara verilecek, bu aralar nedeniyle nöbet görevinin fiilen ve tam olarak yerine getirilmemiş sayılamayacak ve dolayısıyla nöbet için öngörülen ücretin tam olarak ödenecektir.

Genel Başkan Geylan konuya hassasiyetle yaklaşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Bakanlık bürokratlarına teşekkür etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan şunları kaydetti: “Türk Eğitim-Sen olarak, öğretmenlerimizin temel insani ihtiyaçlarını giderebilmelerine dahi engel teşkil eden öğle arası nöbetleri hususunda bir düzenleme yapılması talebini uzunca süredir gündeme taşıyor idik. 

Talebimize olumlu karşılık bulunamaması üzerine öğle arası nöbetlerin tutulmayacağına dair eylem kararı almıştık. Ancak son zamanlarda bazı illerde eylemimize iştirak eden üyelerimize soruşturma açılması ve hatta nöbet ücretlerinin kesilmesi üzerine Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduk.

Ve nihayetinde Sayın Bakan’ın talimatıyla MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü bugün itibariyle taşra teşkilatına bir genelge yayınlayarak duruma müdahil oldu.

Buna göre MEB tarafından, öğle arası nöbetlerinde öğretmenlerin temel insani ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için ara verileceği, bu aralar nedeniyle nöbet görevinin fiilen ve tam olarak yerine getirilmemiş sayılamayacağını ve dolayısıyla nöbet için öngörülen ücretin tam olarak ödeneceğini bildirilmiştir.

Öğle arası nöbet tutmadığından dolayı ücreti kesilen çalışanların kaybının tekrar iade edilmesi gerekmektedir. Bu yazıya rağmen farklı bir işlem yapan idareciler suç işleyecek ve gerekli işlemler yapılacaktır.

Bu vesileyle konuya hassasiyetle yaklaşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Bakanlık bürokratlarına teşekkür ederiz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER