Genel Başkan: Önümüzdeki Yıl Ara Tatiller İptal Edilsin, 1-30 Eylül’de Telafi Eğitimi Yapılsın

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, telafi eğitimiyle öğrencilerin kayıplarının rehabilite edilmesi gerektiğini söyleyerek, telafi eğitimi ile ilgili öneride bulundu.

Genel Başkan: Önümüzdeki Yıl Ara Tatiller İptal Edilsin, 1-30 Eylül’de Telafi Eğitimi Yapılsın

Geylan, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Kasım ve Nisan aylarında yapılacak ara tatillerin iptal edilerek, 1-30 Eylül tarihleri arasında 1 aylık telafi eğitimi yapılmasını önerdi.

Genel Başkan, bu şekilde hem 1 aylık makul bir sürenin telafi eğitimine tahsis edileceğini hem de 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılının ders programının süresinden kesinti yapılmayacağını bildirdi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Koronavirüs tehlikesinin ülkemizi tehdit etmeye başlamasıyla birlikte devletimiz hızla tedbirleri hayata geçirdi. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı da okullarımızda eğitime ara vererek salgının yayılımına karşı tedbir aldı.

Bakanlık, hemen arkasından öğrencilerimizin kesintiye uğrayan eğitim süreçlerine destek olmak ve çocuklarımızın öğrenme motivasyonlarına katkı sunmak amacıyla 23 Mart’tan itibaren EBA üzerinden televizyon ve internet aracılığıyla uzaktan eğitim faaliyetini hizmete soktu.

Bu anlamda hızlı hareket ederek örnek bir çalışmaya imza atan karar vericilere ve uzaktan eğitim sürecine katkı sunan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

MEB ikinci bir tedbir olarak da TELAFİ EĞİTİMİ yapılacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk bu konuda yaz tatili için bir planlamalarının olmadığını, telafi eğitiminin Haziran ya da Eylül’de olabileceğini ifade etti.

Bize göre de ülkemizin mevsim koşulları, tarım işçisi ailelerin durumu ve uzun süredir evlerinde kapalı kalan çocuklarımızın psikolojisi düşünüldüğünde telafi eğitimi için en uygun zaman Eylül ayıdır.

Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı’na bir öneride bulunuyoruz:

Pek tabii ki, üç aylık bir kesintinin birebir telafi edilmesi mümkün değildir. Ancak makul bir süre içerisinde yoğunlaştırılmış bir telafi eğitimiyle öğrencilerimizin kayıplarının rehabilite edilmesi gayretinde olunmalıdır.

Bu itibarla önümüzdeki öğretim yılında Kasım ve Nisan aylarında yapılacak ARA TATİLLER iptal edilerek, 1-30 Eylül arasında 1 aylık telafi eğitimi yapılabilecektir.

Bu şekilde hem bir aylık makul bir süre telafi eğitimine tahsis edilmiş, hem de 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı’nın ders programının süresinden kesinti yapılmamış olacaktır.

MEB’in bu konuda bir an önce açıklama yapması gereklidir. Çünkü belirsizlik durumu hem öğrencilerimizin hem de çalışanların motivasyonunu olumsuz etkilemektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER