Genel Başkan: Suud Yönetiminin Mekke ve Medine’deki Okullarımızı Kapatma Kararını Kınıyorum

Suud yönetiminin MEB’e bağlı olarak faaliyet yürüten Mekke ve Medine’deki okullarımızı hiçbir gerekçe göstermeden kapatma kararı almasına tepki gösteren Geylan, “Suud yönetiminin, ülkemize karşı politik bir tutumu olarak gördüğüm bu tasarrufunu şiddetle kınıyorum.

Genel Başkan: Suud Yönetiminin Mekke ve Medine’deki Okullarımızı Kapatma Kararını Kınıyorum

Suud yönetimini kararını yeniden gözden geçirmeye ve yüzünü küresel emperyalizme değil Müslüman coğrafyasına döndürmeye davet ediyorum” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Suud yönetimi, MEB’e bağlı olarak faaliyet yürüten Mekke ve Medine’deki okullarımızı hiçbir gerekçe göstermeden kapatma kararı almış. Suud yönetiminin, ülkemize karşı politik bir tutumu olarak gördüğüm bu tasarrufunu şiddetle kınıyorum.

Bize göre bu okullarımız, sadece bölgede yaşayan vatandaşlarımızın çocuklarının eğitimi için değil, Türk Devleti’nin mukaddes topraklardaki ecdad yadigârı kutlu hizmetinin somut bir nişanesi olarak faaliyet yürütmektedir.

Suud yönetimi şunu bilsin ki, asırlarca İslam’ın bayraktarlığını yapmış olan Türk Devleti’nin mukaddes topraklarda bayrağının dalgalanıyor olması tüm Müslüman âleminin yürek aydınlığıdır. Suud yönetimini kararını yeniden gözden geçirmeye ve yüzünü küresel emperyalizme değil Müslüman coğrafyasına döndürmeye davet ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER