Genel Başkan Talip Geylan: Sayın Cumhurbaşkanı’nın Açıklaması İle İş Güvencesi Tartışması Bitmiştir

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Seni memurluktan atabilir mi? Atamaz. Çünkü 657 denilen bu yasa bir defa sizi güçlü bir şekilde koruma altına almıştır.” şeklindeki sözlerini değerlendirdi.

Genel Başkan Talip Geylan: Sayın Cumhurbaşkanı’nın Açıklaması İle İş Güvencesi Tartışması Bitmiştir

Uzun bir zamandır 657 sayılı kanun ve bu kanunun getirdiği güvencelere yönelik sürekli eleştirel yaklaşımlar ortaya koyan bir Hükümetin en yetkilisi olarak Sayın Erdoğan’ın bu değerlendirmesini memnuniyetle karşıladıklarını bildiren Geylan,  Zaten biz de Türkiye Kamu Sen olarak yıllardır şunu söylüyoruz:

Devlet memurluğundan taviz vermeyiz. Tamam 657 ile ilgili tartışmalara varız, ancak İŞ GÜVENCEMİZ kırmızı çizgimizdir. Bunu tartışmaya dahi tahammülümüz yoktur.

Genel Başkan değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan bugün sendika görünümlü örgütün toplantısında şu ifadeleri kullanıyor: ‘Seni memurluktan atabilir mi? Atamaz. Çünkü 657 denilen bu yasa bir defa sizi güçlü bir şekilde koruma altına almıştır.

Öncelikle, epey bir zamandır 657 sayılı kanun ve onun getirdiği güvencelere yönelik sürekli eleştirel yaklaşımlar ortaya koyan bir Hükümetin en yetkilisi olarak Sayın Erdoğan’ın bu değerlendirmesini memnuniyetle karşıladığımı belirtiyorum.

Zaten biz de Türkiye Kamu Sen olarak, yıllardır şunu söylüyoruz: “Devlet memurluğundan taviz vermeyiz. Tamam 657 ile ilgili tartışmalara varız, ancak İŞ GÜVENCEMİZ kırmızı çizgimizdir, bunu tartışmaya dahi tahammülümüz yoktur

Sayın Erdoğan’ın bugünkü açıklamasını, iş güvencemiz bağlamında, bir taahhüt ve net bir duruş olarak algılıyoruz.

Artık bu ülkede hiçbir yetkili, ‘Memur işçi ayrımını ortadan kaldıralım, memurların iş güvencesini tartışalım, herkes sözleşmeli olsun’ gibi ucube yaklaşımlar içerisine girmemelidir.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2019, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER