Genel Başkan Talip Geylan, YÖK Başkanı Yekta Saraç’ı Ziyaret Etti

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcıları Cengiz Kocakaplan, Selahattin Dolğun ile AR-GE koordinatörü Doç. Dr. Yılmaz Yeşil’de eşlik ettiler. 28.01.2020 tarihinde YÖK Başkanı Yekta Saraç’ı ziyaret etti.

Genel Başkan Talip Geylan, YÖK Başkanı Yekta Saraç’ı Ziyaret Etti

Ziyarette Genel Başkan Talip Geylan, Yekta Saraç’a Türk Eğitim-Sen’in hazırladığı  “Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği Dair Görüş ve Öneriler” hakkında bir rapor sundu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Genel Başkanımız ve Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimizin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; YÖK’ün üniversitelerde yaşanan sorunlara yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı.

Ziyarette kendilerini kabul eden YÖK Başkanı Saraç’a teşekkür eden Genel Başkan Talip Geylan, Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasını içeren yönetmeliğin bir takım huzursuzlukları itibariyle akademisyenlerimizi rahatsız ettiğine dikkat çekti.

Bunun üniversitelerde bilimsel çalışma yapan akademisyenlerin hak kaybına neden olacağına da değinen Geylan, YÖK’ün kararını gözden geçirerek çalışanların beklentisi doğrultusunda düzenlemeler yapılmasını istedi.

YÖK’ün öncelikle üniversite çalışanlarının akademik ve özlük haklarının geliştirilmesi anlamında tedbirler geliştirmesi gerektiğini kaydeden Genel Başkan Talip Geylan, “Rahat ve huzurlu bir ortamda akademik bilgi üretmelerini sağlamak, Türk üniversitelerinin yaptıkları çalışmalar ile Dünya üniversiteleri arasında rekabetçi bir düzeyde var olmaları için destek olmak gibi bir görevi var iken; görevi uhdesindeki personele çeşitli yöntemlerle zorluk çıkararak onları adeta çalışma(ma)ya sevk etmek Yeni YÖK’ün görevi olmasa gerekir.

YÖK’ün, akademisyenleri koşmaya, Türk üniversitelerini çağlar üzerinden sıçratmaya talip olduğu bir durumda ülkemizin milli ve yerli kalkınmasında üniversitelerimizi teşvik etmek öncelikli görevi olmalıdır.” dedi.

Ayrıca Genel Başkan Talip Geylan üniversitelerde yaşanan sendikal ayrımcılığa YÖK’ün tedbir alması gerektiğini, bazı üniversitelerde yaşanan keyfi uygulamaların son verilmesini, geliştirme ödeneğinin konusunda da öğretim görevlilerinin yaşadığı haksızlıklara son verilmesini talep etti.

YÖK’e sunduğumuz rapor ektedir.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2020, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER