Genel Başkan’dan YÖK Başkanı Yekta Saraç’a Maarif Kongresi Ziyareti

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 27.07.2020 tarihinde YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ı makamında ziyaret etti.

Genel Başkan’dan YÖK Başkanı Yekta Saraç’a Maarif Kongresi Ziyareti

Türk Eğitim-Sen’in 13-18 Temmuz 2021 tarihinde düzenleyeceği 2. Maarif Kongresi sürecinde YÖK ve üniversitelerimizin katkısını talep eden Geylan, “2021’de toplanacak Maarif Kongresi, Cumhuriyet’in yüzüncü yılına giderken büyük ve güçlü Türkiye’ye olan inancın nişanesi olacaktır.

Türk Eğitim-Sen olarak, bu inanç ve kararlılıkla yürüteceğimiz kongremize ‘ülkemize ve eğitimimize dair söyleyeceklerim var’ diyen her kişi ve kuruluşu davet ediyoruz” diye konuştu.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ı ziyaret ederek 13-18 Temmuz 2021 tarihinde düzenleyeceğimiz 2. Maarif Kongresi sürecinde YÖK ve üniversitelerimizin katkısını talep ettim. Nezaket ve olumlu yaklaşımından ötürü Sayın Saraç’a teşekkür ediyorum.

Malum olduğu üzere büyük Atatürk, 15-21 Temmuz 1921’de, yani Kurtuluş Savaşı’mızın en yoğun şekilde devam ettiği bir zamanda Maarif Kongresi’ni toplamıştı.

Türlü sıkıntı ve yokluklar içerisinde varoluş mücadelesinin verildiği o zor zamanlarda ülkemizin dört bir yanından eğitimciler Ankara’da toplanmışlar ve yeni Devletimizin geleceğinde irfan ordusunun yol haritasını çizmişlerdir.

1921’de toplanan Maarif Kongresi, 1923’te Cumhuriyet’in ilanına yürüyen yolun istikametine ışık olmuştur. KURTULUŞ’umuzun mimarı kahraman ordumuzun milli mücadelesi, irfan ordumuzun KURULUŞ’u imarıyla taçlanmıştır.

İşte Türk Eğitim-Sen bu ruh ve heyecanla 2. Maarif Kongresi’ni topluyor. 2021’de toplanacak Maarif Kongresi, Cumhuriyet’in yüzüncü yılına giderken büyük ve güçlü Türkiye’ye olan inancın nişanesi olacaktır.

Türk Eğitim-Sen olarak, bu inanç ve kararlılıkla yürüteceğimiz kongremize ‘ülkemize ve eğitimimize dair söyleyeceklerim var’ diyen her kişi ve kuruluşu davet ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2020, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER