Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız'ın 19 Mayıs mesajı

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesaj.

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız'ın 19 Mayıs mesajı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

Bugün, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak, bağımsızlık meşalesini yakmasının 99. yıl dönümü.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi; yine Atatürk’ün önderliğinde, Türk ulusunun azim ve kararlılığı ile zafere ulaşmıştır. Emperyalistlerin dayattığı manda ve himayeyi reddedip ulusal kurtuluş mücadelemizin başlatıldığı günün yıl dönümünü, bu yıl daha büyük heyecan ve coşku ile kutluyoruz.

Kurucu ve kurtarıcı liderimiz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı sayılan 19 Mayıs’ı bayram ilan ederek, Cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliğine armağan etmiştir.

Ebedi önderimiz Atatürk, Gençliğe Hitabesinde “Memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.” ifadeleri ile uyarıda bulunmuştur. Atatürk yine geleceği önceden görerek bugünlere ışık tutmuş, yol göstermiştir. Bugün, bu ahval ve şerait içinde vazifemiz, Cumhuriyetin geleceği için 24 Haziran’da sandığa gitmektir. Çağdaş ve laik bir Cumhuriyet, gençlerimizin yarınlara dair umutlarının korunması ve geliştirilmesi için yegâne seçenektir.

Sandık başına gidecek milyonlarca genç, seçimin kaderini de ülkenin geleceğini de belirleyecektir. İlk defa sandık başına gidecek 1 milyon 585 genç; yapboza çevrilen, niteliksiz hale getirilen sağlık ve eğitim sisteminin, işsizliğin, umutsuzluğun, geleceğine konulan ipoteğin hesabını sandıkta sorabilecektir. Ulusumuzun gençleri geçmişinden aldığı güçle; Cumhuriyetin kuruluş felsefesini 24 Haziran’da yeniden şahlandıracaktır. Türk gençliği, Atatürk’ün inancını boşa çıkartmayacaktır.

Genel Sağlık-İş;

Üniter devlet anlayışına sahip çıkarak, Büyük Atatürk’ün emaneti Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, Atatürk ilke ve devrimlerini koruma ve savunma kararlığındadır.

Bu inançla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı kutluyor, başta Ebedi Önderimiz Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ulusal kurtuluş mücadelemizin kahramanlarını minnet ve saygıyla anıyoruz.

Zekiye Bacaksız

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER