Geylan: Aile Birliğini Sağlamak Anayasa Hükmüdür

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'dan mazeret tayini açıklaması geldi.

Geylan: Aile Birliğini Sağlamak Anayasa Hükmüdür

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'dan mazeret tayini açıklaması geldi. Geylan şu ifadeleri kullandı: 

Bilindiği gibi Türk Eğitim-Sen olarak, 11.08.2021 tarihinde MEB’e yazı yazarak 2021 yaz tatili öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değişikliği işlemlerinde kadro yetersizliğinden dolayı yer değişikliği yapamayacaklarını ve mağdur olacaklarını ifade ederek; il/ilçe emri hakkı verilmesini talep etmiştik. Ancak dün açıklanan sonuçlara göre alanında boş kontenjan bulunmadığından dolayı başvuru yapan önemli sayıda öğretmenimiz yer değişikliği yapamamış ve mağduriyetleri devam etmiştir. Konuya ilişkin açıklama yapan Genel Başkan Talip Geylan, mazerete bağlı yer değişikliği talepleri karşılanmadığından dolayı binlerce ailenin birlikte yaşama, kişisel ve doğrudan ilişki kurma ve sürdürme hakkından mahrum bırakıldığını söyledi.

Geylan şunları kaydetti: “Dün mazeret tayinleri açıklandı. Ancak yetersiz kontenjanlardan dolayı Anayasamızın 41. maddesi hükmüne rağmen; binlerce çocuk ana babasıyla birlikte yaşama, kişisel ve doğrudan ilişki kurma ve sürdürme hakkından yine mahrum bırakıldı. Binlerce aile bir araya gelemediği için huzur ve refaha ulaşmaktan yine uzak kaldı.”

Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunan Genel Başkan Geylan; “MEB hem Anayasa hükmü gereği hem de insani bir gereklilik olarak aile birliğini sağlamalı, il/ilçe emri hakkı vererek çocukları anne ve babalarıyla buluşturmalıdır.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER