Geylan: "Bunu yapanları KRİPTO FETÖCÜ ilan edeceğiz"

Genel Başkan: “Eğitim çalışanlarını ötekileştiren anlayış devam ederse, bunu yapanları, KRİPTO FETÖCÜ ilan edeceğiz.”

Geylan: "Bunu yapanları KRİPTO FETÖCÜ ilan edeceğiz"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Çorum Şubesinin 05.06.2018 tarihinde düzenlediği iftar programına katıldı. Şube yönetim, denetleme, disiplin kurulu üyeleri, üniversite, ilçe ve işyeri temsilcilerinin katıldığı programda Genel Başkan’a Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolğun eşlik etti.

Şube Başkanı Selim Aydın’ın açılış konuşmasından sonra programda bir konuşma yapan Geylan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetici atama mülakat sonuçlarının 26 Haziran'da açıklanacağını hatırlatarak, daha önceki mülakatlarda yandaş sendikaların üyelerinin liyakat ve ehliyete bakılmadan yönetici olarak görevlendirildiğini söyledi. Geylan, “Aynı şekilde ayrımcılık yapılması durumunda hukuki ve demokratik tepkimizi ortaya koyacağız” dedi.

Geylan sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz, milletimize ve devletimize bir şey fark ettirdi; Bu topraklarda selametle yaşamanın tek yolu, milli birlik ve beraberlik içerisinde olmaktır. 15 Temmuz ihanet kalkışmasından bugüne kadar başta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere toplum kanaatine yön veren aklıselim herkes her fırsatta bu birlik ve beraberlik ruhunun önemine vurgu yapıyor.

Hal böyle iken milletimiz, devletimizin etrafında birlik ve beraberlik ruhu içerisinde sarmaş dolaş olmuşken, hala 'aynı tas aynı hamam’la Milli Eğitim Bakanlığı’nda eğitim çalışanlarını ayrıştıran, kutuplaştıran, ötekileştiren bir anlayış devam ettirilirse, bunu yapanları -yönetici atamalarında mülakat komisyonlarında görevli kişiler dahil- Türk Eğitim-Sen olarak ‘kripto FETÖ’cü’ olarak ilan edeceğiz. Cumhurbaşkanı'na ve hükümete bu kripto FETÖ'cülerin Milli Eğitim Bakanlığından temizlenmesi için çağrıda bulunacağız. Bunun sıkı bir takipçisi olacağız. Hem hukuki girişimlerimizle, hem de sert demokratik tepkilerimizle bunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

Devletimiz görevi başındaki kamu çalışanlarına da bayram ikramiyesi verebilecek güce sahiptir.

Genel Başkan Talip Geylan, 12 milyon emekliye bayram ikramiyesi verilmesi hakkında da değerlendirmeler yaptı. Dini bayramlarda bayram ikramiyesi verilmesinin Türkiye Kamu-Sen’in yıllardır dile getirdiği bir talep olduğuna dikkat çeken Geylan, emeklilerimize bayram ikramiyesi verilesinin sevindirici olduğunu bildirdi. Geylan, bayram ikramiyesinden 2 milyon 600 bin kamu çalışanının da yararlandırılmasını talep etti. Geylan, “Devletimiz görevi başındaki kamu çalışanlarına da bayram ikramiyesi verebilecek güce sahiptir” dedi.

Öğretmenlerin, hemşirelerin ve din görevlilerinin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi ile ilgili iktidarın ve diğer siyasi partilerin vaadini hatırlatan Geylan, Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümetine seslenerek, “Bu vaat 24 Haziran genel seçimleri öncesinde ivedilikle hayata geçirmelidir. Ayrıca tüm memurlarımız için ek gösterge rakamları 800 puan artırılmalı, yardımcı hizmetler sınıfı da ek göstergeden yaralanmalıdır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2018, 18:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER