GİRESUN ÜNİVERSİTESİNDE TEKNİSYENE YEMEKHANEDE FİŞ DAĞITMA GÖREVİ !!!

Türk eğitim-Sen Giresun Şubesinin basın açıklaması....

GİRESUN ÜNİVERSİTESİNDE TEKNİSYENE YEMEKHANEDE FİŞ DAĞITMA GÖREVİ !!!

Basın ve yayım kuruluşlarının değerli temsilcileri, saygıdeğer Eğitim Çalışanları, Sayın Giresunlular;

Türk Eğitim-Sen hak için hakkın ve hukukun mücadelesini yapmaktadır. Bize göre sendikacılık hakkı tutup kaldırmaktır, sendikacılık güçlünün değil haklının yanında olmaktır. Bu zamana kadar yaptığımız mücadelelerde birçok kazanımlar elde ettik. Birçok yanlışı yargıdan geri döndürdük. Bu mücadelemiz bundan sonrada devam edecektir.

Üyelerimize yönelik yapılan haksız uygulamalar devam etmektedir. Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Teknisyen olarak görev yapan Dursun AYDIN’a  hukuka aykırı olarak Fakülte Dekanlığı tarafından yemekhanede yemek fişi satma görevi yazılı olarak verilmiştir. Halbuki teknisyen’in görevleri arasında yemekhanede yemek fişi satmak yoktur. Bu görevin teknisyenlikle yakından uzaktan bir ilişkisi bulunmamaktadır. Teknisyenin görevi 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu başta olmak üzere ilgili kanun ve yönetmeliklerde belirtilmiştir. Bu görev parasal bir konudur. Üyemiz görevden dolayı maddi kayba uğradığını belirterek görevin kendisinden alınmasını istemesine rağmen hukuka uygun olmayan görevlendirme devam ettirilmiştir. Bu konuyu yargıya taşıdık. Bu haksızlığın yargıdan döneceğine inanıyoruz.

Üyelerimizden Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sekreteri iken isteği dışında Giresun Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okuluna atanan ve bu atamayı mahkemeye taşıyan Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sekreteri İbrahim KURT mahkeme süreci devam ederken bu seferde isteği dışında Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okuluna resen 6 ay geçici olarak görevlendirilmiştir. Bu görevlendirme ile üyemiz mağdur edilmiştir. Yapılan bu görevlendirmenin haksız olduğunu düşünmekteyiz. Haksız olduğunu düşündüğümüz bu uygulamayı da yargıya taşıyacağız. Sayın Rektörden konuları inceleyerek  mağduriyetlerin giderilmesini bekliyoruz.  

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER