GREVLİ TOPLU SÖZLEŞME İÇİN 15 AĞUSTOS'TA ANKARA'DAYIZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile MEMUR-SEN, KAMU-SEN ve KESK Genel Başkanları arasında yapılan toplantı sonunda varılan mutabakat gereği toplu görüşme süreci Ekim 2011’e ertelendi

GREVLİ TOPLU SÖZLEŞME İÇİN 15 AĞUSTOS'TA ANKARA'DAYIZ

Milyonlarca kamu emekçisinin sözcüsü(!) sıfatıyla kameraların karşısına geçen  Konfederasyon Genel Başkanları, kamu emekçilerinin gözlerinin içine baka baka gerçekleri karartarak artık toplu görüşme döneminin tarih olduğunu, toplu sözleşme döneminin başladığını(!) ifade ettiler.
 

Kamu işverenine karşı emekçinin tek yaptırım seçeneği olan grev hakkını elbirliğiyle 12 Eylül 2010 referandumuna kurban eden bu yapıların gerçek yüzleri, toplu görüşme safsatasından hiçbir farkı olmayacak olan sözde toplu sözleşme masasından kalktıklarında apaçık ortaya çıkacak. Bugüne kadar toplu görüşmelerin “eşit koşullarda masaya oturan tarafı” olamayan, toplantılarda figüranlıktan öte rol kapamayan yetkili konfederasyonlar yeni dönemde de figüranlık yeteneklerini kanıtlayacaklar.
 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak emekçinin geleceğinin, “hükümetin memuru olma” ruh halini aşamayan, ezik, basiretsiz sendikacılık anlayışına kurban edilmesine göz yummayacağız.
 

Bu amaçla, Konfederasyon olarak, grevli toplu sözleşme için kamu emekçisinin umutlarının pazarlıklara kurban edildiği sembol tarih olan 15 Ağustos’ta Ankara’da alanda olacağız.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 

                                             Hasan KÜTÜK
                                             Genel Başkan
 



Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
celal
celal - 13 yıl Önce

Bu haber ne anlama geliyor, hadi memur sen belli de, sayın Kütük Kamu Sen ve KESK i neden eleştiriyorsunuz.Kaldıki henüz nasıl bir toplu sözleşme olacağı belli değil, bu sendikalar, memur sen hariç olumsuzluklara göz yummazlar.Ancak Toplu Sözleşme hakkını kullanmak istemeleri çok tabi, sizin yaptığınız anlaşılır gibi değil.ne yani 15 Ağustosta Toplu Görüşmeye mi otursaydık.Çok komik duruma düşmüşsünüz, rol kapayım derken film olmuşsunuz.

SIRADAKİ HABER