GÜNDOĞDU : BAKAN DİNÇER BİZİ DİKKATE ALMADI.

Gündoğdu; DİNÇER Bizi Dikkate Almadı!

GÜNDOĞDU : BAKAN DİNÇER BİZİ DİKKATE ALMADI.
Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, eğitimde bir değişim ve dönüşüm yaşandığını, ancak hayata geçirilen reformların aynı başarıyla uygulanamadığını söyledi. 
 
Eğitim Bir-Sen 6. Türkiye Buluşması, Antalya’nın Kemer ilçesinde yapıldı. Toplantı sonrası hazırlanan Sonuç Bildirisi’ni basın mensuplarına açıklayan Gündoğdu, ayrıca gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Gündoğdu, konuşmasının başında, dün Hakkari’de şehit olan 4 askerle, bugün şehit olan 8 polisimize Allah’tan rahmet, yaralı asker ve polislere de acil şifalar diledi. Son günlerde terör saldırılarının artmasını, terör örgütünün ve yandaşlarının son çırpınışları olarak gördüklerini söyleyen Gündoğdu, terörün her türlüsüne karşı olan milletin, terörü sona erdirmekle kalmayıp, arkasındaki güçlere de haddini bildireceğini kaydetti.
 
"REFORMLAR, BAŞARIYLA YÜRÜTÜLEMİYOR"
 
Eğitim sisteminde müfredat, kademeli eğitim, din eğitimi seçeneklerinin artırılması, seçmeli dersler gibi birçok alanı kapsayan ve milletin taleplerini karşılayan reformlar gerçekleştirildiğini söyleyen Gündoğdu, reformlardaki doğru yaklaşımın, uygulama süreçlerinde aynı hassasiyetle sürdürülemediğini kaydetti. 4+4+4 olarak kademelendirilen yeni eğitim sisteminin, uygulamadaki aksaklıklar sebebiyle gölgede kaldığını ifade eden Gündoğdu, “İlkokula başlama yaşı ve rapor alma zorunluluğu, sınıf mevcutları, derslik sayısının artırılamaması, öğretmenlere yönelik norm kadro ve yer değiştirme odaklı sorunlar, okulların fiziki donanımlarının yaş gruplarına uygun şekle getirilmesindeki eksiklikler ve benzeri sorunlar, yapılan reformların hak ettiği kamuoyu desteğinin elde edilmesine engel olacak mahiyettedir. Bu durum Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamaya ilişkin üslubundan ve sosyal paydaşlarla iletişim kurmamasından kaynaklanmaktadır.” diye konuştu.
 
"ÖNERİLERİMİZİ SUNDUK, DİKKATE ALINMADI"
 
Eğitim sisteminde yapılan reformların fikri sahibi olan Eğitim-Bir-Sen’in, reformların uygulama sürecine dönük talep ve önerilerini de başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere bütün kamuoyuyla paylaştığını kaydeden Gündoğdu, bunların zamanında dikkate alınmamasından kaynaklanan sorunlar çıktığını, risk ve olumsuzluklar artmadan önerilerinin dikkate alınarak uygulamalardaki aksaklıkların ivedilikle giderilmesini istedi. 
 
    Eğitimde tarihi değişiklik olan yeni eğitim sistemine ilişkin reformun amacına ulaşması için, ikili öğretim yapan eğitim kurumunun kalmaması, sınıf mevcutlarının 24–30 aralığında olması, 120 bini aşan öğretmen ihtiyacının karşılanması gerektiğini belirten Gündoğdu, bu çerçevede siyasi iradenin kamu maliyesi ve bütçe disiplini gibi gerekçelere sığınmadan üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini söyledi.
 
"EŞ DURUMU TAYİN SORUNU ÇÖZÜLMELİ"
 
Türkiye’deki her birey gibi öğretmenlerin de aile bütünlüğünün sağlanmasının anayasal bir hak olduğunu ifade eden Gündoğdu, öğretmenlerin eş durumu tayin sorununun bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade etti. Karma eğitim mecburiyeti başta olmak üzere 28 Şubat sürecinin bütün yasak ve dayatmalarının kaldırılmasını da isteyen Ahmet Gündoğdu, eğitimde özgürlükler, bilimsel ve pedagojik kriterler ile toplumsal hassasiyetlerin esas alınması gerektiğini dile getirdi.
 
4 + 4 +4 yeni eğitim sistemine karşı çıkanların, ideolojik bakış ve saplantı içerisinde olan kişi ve kuruluşlar olduğunu söyleyen Ahmet Gündoğdu, milletin değerleriyle kavga etmeyi görev saymış bu örgütlere itibar edilmemesini istedi. Öğretmenleri itibarsızlaştırmak ve değersizleştirmenin eğitim sistemi ve toplumu çökerteceğine dikkat çeken Gündoğdu, “Buradan başta Milli Eğitim Bakanlığı ve iktidar mensupları olmak üzere herkesi öğretmenleri değersizleştirecek ve itibarsızlaştıracak söz, davranış ve eylemlerden kaçınmaya davet ediyoruz.” dedi.
 
Son yıllarda bütçeden eğitime ayrılan payın artması ve ilk sırada olmasını takdir etmelerine karşın öğretmenin bütçesine aktarılan payın artırılmamasını “eğitim en önemli sorun” söylemiyle örtüşmediğine dikkat çeken Ahmet Gündoğdu, “Emsalsiz bir görevi üstlenen öğretmenlere emsaliniz yok diyerek ek ödeme verilmemesi yanlışından bir an önce dönülmelidir. Eğitim çalışanlarının yetkili sendikası olarak kalkınan Türkiye’nin adalet mağduru öğretmenlerine hak ettikleri ek ödemenin verilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Yakın siyasi dönemin en büyük projesinin bizzat millet tarafından ilan edilen yeni anayasa olduğunu söyleyen Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, milletin bu projesine başta siyasi partiler olmak üzere bütün kişi ve kuruluşların katkı sunması gerektiğini kaydetti. 
 
Kadın erkek eşitliğine yönelik çalışmaların kayda değer olmasına karşın kadın-kadın eşitliliğinin sağlanması bakımından bir ilerleme sağlanamadığını ifade etti. memurlar.biz
Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER