HANEFİ BOSTAN, MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI İÇİN İSTİFA ETTİ

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

HANEFİ BOSTAN, MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI İÇİN İSTİFA ETTİ
Uzun yıllardır Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüten Hanefi Bostan, Milliyetçi Hareket Partisinden(MHP) milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Bostan’ın milletvekili aday adayı olacağını ise sendika tarafından İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen panelde konuşan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk açıkladı.
Panelde konuşma yapan Genel Başkan İsmail Koncuk, “Türkiye Kamu-Sen sadece memur sendikacılığı yapmıyor. Türk milletinin varlık davasının ve mücadelesinin tam ortasında yer alıyor. Milli birlik ve beraberliğimizin artık alenen tartışıldığı, ahlaki yozlaşmanın en tepelere sirayet ettiği önümüzde artık Türkiye’nin düzelmesi için ortaya büyük bir irade koymak gerekmiyorsa ne zaman koymak gerek diye her birimizin düşünmesi gerekiyor” dedi.
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in sendikacılık alanında verdiği mücadele de Hanefi Bostan’ın bir örnek olduğunu belirten Koncuk, ‘‘Kıymetli kardeşim yıllarca verdiğimiz mücadelenin tam ortasında yer aldı. Bugün Hanefi Bostan’ın öğrencileri bir profesör oldu ancak kendisi hala Yardımcı doçenttir. Niye çünkü bütün zamanını sendikamızın mücadelesine harcadı. Ailesini riske atarak, ihmal ederek yıllarca sendika için mücadele verdi. Ben kendisini kutluyorum” diye konuştu.
Hanefi Bostan’ın milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini belirten Koncuk, “İnşallah bu ayrılık milletvekilliği ile sonuçlanan bir ayrılık olur. Hanefi Bostan kardeşim her şeye layık değerli bir arkadaşımızdır. Kendisine milletvekilliği yolunda başarılar diliyorum” dedi.
Kamu çalışanlarının büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını belirten Hanefi Bostan ise “Biz sendika olarak memurların hak kayıplarını önlemek için büyük mücadeleler veriyoruz. Ancak bu işin birde siyasi ayağı olması gerekiyor. Bu düşünce ile kamu ve eğitim çalışanlarının sesi olmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili aday adayı olmak için görevimden ayrıldım. Kamu çalışanları artık seslerini yükseltmeli, eğitim çalışanları gasp edilen haklarını geri almak için ses bayrağı olacak, onları mecliste savunacak kişilere sahip çıkmalıdır” şeklinde konuştu
Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER