HAPİS CEZALARI BİZİ YILDIRAMAZ

ATATÜRK’E SAHİP ÇIKAN KONFEDERASYON GENEL BAŞKANIMIZA DA 11 AY 20 GÜN HAPİS CEZASI VERİLDİ

HAPİS CEZALARI BİZİ YILDIRAMAZ
 

Konya 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Atatürk’e hakaret ettiği için mahkum olan ilköğretim müfettişini eleştiren Eğitim-İş eski Genel Başkanı Yüksel ADIBELLİ ve eski Genel Sekreter Levent AKÇA’dan sonra, şimdi de Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş’in Genel Başkanı Hasan KÜTÜK’ü 11 ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırdı.

 

Geçtiğimiz günlerde üst dereceli bir göreve atanarak ödüllendirilen Etem GÜRSU isimli ilköğretim müfettişi, Konya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir seminerde Atatürk’le ilgili olarak sarf ettiği sözler nedeniyle Atatürk’ün manevi şahsiyetine hakaret suçlamasıyla yargılanarak hapis cezasına mahkum olmuştu. Karar sonrasında Eğitim-İş Sendikası Eski Genel Başkanı Yüksel ADIBELLİ müştekiyi idari yönden kusursuz bulan Milli Eğitim Bakanlığı’nı göreve davet ederek; ilköğretim müfettişi sıfatıyla resmi olarak görevli olduğu seminerde, öğrencilerin “Atatürk bizi düşmandan kurtardı”  şeklindeki masum algılarını tartışmaya açarak, onların demokratik, laik cumhuriyeti “biz” olarak değerlendirmelerini eleştiren şahsın derhal görevinden el çektirilmesini talep etmişti. Ancak söz konusu açıklamada yer alan “…Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle mahkum edilen şahsın Bakanlıkça derhal görevden alınması, şer odaklarının sözcülüğünü yapan bu kişinin öğrencilere verecek bir şeyinin bulunmadığı…”  ifadeleri nedeniyle Yüksel ADIBELLİ aleyhinde Atatürk’e hakaret suçunu işlediği için mahkum olan şahsa hakaret suçlamasıyla dava açılmıştı. Yapılan yargılama sonunda Eğitim-İş Eski Genel Başkanı Yüksel ADIBELLİ Konya 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Sendikanın genel başkanına verilen hapis cezası sonrasında kararla ilgili hassasiyetimiz ve tepkilerimiz eş zamanlı olarak şube ve temsilcilik başkanlarımız ile eski genel sekreterimiz Levent AKÇA tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştı. İçeriği tamamen hukuka uygun olan söz konusu basın metni de Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından suç isnadına konu edilerek “Atatürk’e hakaret suçunu işlediği içi mahkum olan şahsın haddini aştığını, saygısızlık yaptığını” söyleyerek bu şahsa görevinden dolayı hakaret ettiği iddiasıyla eski genel sekreterimiz de sanık sandalyesine oturtulmuştu.

 

Sonuç olarak geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaştığımız üzere Atatürk’e hakaret fiilini “saygısızlık ve haddi aşma” ifadeleriyle eleştiri konusu yapmanın bedeli de yine 11 ay 20 gün hapis cezası olmuştur. Kamu vicdanında derin yaralar açan bu kararın daha mürekkebi kurumadan, emek örgütümüz yeni bir hapis cezasıyla karşı karşıya kalmıştır. Sendikamızın bağlı bulunduğu Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan KÜTÜK konuyla ilgili olarak yaptığı bir açıklamada, “…Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarını şer odağı olarak tanımlamak eğer suç ise, Birleşik Kamu-İş olarak bizler bu suçu her zaman ve her koşulda işlemeye devam edeceğiz. …”  değerlendirmesini yaptığı için mensuplarımıza ceza yağdıran Konya 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 11 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edilmiştir.

 

Daha önce de ifade ettiğimiz üzere, Atatürk’e sahip çıktığımız için aldığımız hapis cezalarının Atatürk’e sahip çıkma kararlılığımızı pekiştirmekten öte zerre değeri yoktur. Hukuki tahlilden yoksun, çelişkili iddianameler üzerine inşa edilen hapis cezalarıyla bizleri susturabilmek mümkün değildir. Ülkenin bölücülerinin bölücü başına, gericilerinin cumhuriyet düşmanı önderlerine göğüslerini gere gere sahip çıkma cesaretini gösterebildiği bir dönemde, varlık sebebimiz olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, yok olma pahasına sahip çıkacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu duygularla altını yeniden çizerek ifade ediyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili ileri geri konuşarak O’na saygısızlık eden şahsa “saygısız demek”, “haddini aştın demek”, “şer-kötü ağız kullanıyorsun demek” suç ise, bir kez daha kendimizi ihbar ediyor ve savcıları görev çağırıyoruz: “Biz bu suçu işledik, işliyoruz, işleyeceğiz….”

 

 

Merkez Yönetim Kurulu adına

Veli DEMİR

Genel Başkan

 



Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER