Hasanpaşaoğlu, “Sendikalaşma Hürriyetimizi Kimse Engelleyemez"

Kar maskeli bir grubun sopalı saldırısına uğrayan Hürriyetçi Eğitim Sendikası Genel Sekreteri Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, “Sendikalaşma hürriyetimizi kimse engelleyemez. Biz bilenler, tanıyanlar iyi bilirler ki bizi inandığımız yoldan çevirecek hiçbir güç mevcut değildir” dedi.

Hasanpaşaoğlu, “Sendikalaşma Hürriyetimizi Kimse Engelleyemez"

Yakın zamanda kurulan Hürriyetçi Eğitim Sendikası’nın Genel Sekreteri Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da; kar maskeli bir grubun sopalı saldırısına uğradı.

Daha önce Türk Eğitim Sen’de şube yöneticiliği yapan Hasanpaşaoğlu, geçtiğimiz aylarda sendikadan istifa ederek Hürriyetçi Eğitim Sendikası'nın kuruluşunda yer aldı.  Saldırı sonrası suç duyurusunda bulunan Hasanpaşaoğlu, ANKA Haber Ajansı’na konuştu.

Hasanpaşaoğlu, saldırının Hürriyetçi Eğitim Sendikası’nın kuruluşundan hemen sonra yapılmasına dikkat çekti. Hasanpaşaoğlu, şunları söyledi:

"SENDİKAL MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

“Yaklaşık 11 yıl bir sendikanın şube başkanlığı görevini yürüttüm. Kasım ayında yapılacak Türkiye olağan genel kurul öncesi, sendika dışı birtakım yapılar tarafından aday olmamam yönünde tehditler aldım. 20 Kasım’da yapılacak kongre öncesinde 18 Kasım’da yaptığım basın açıklamasıyla aday olmayacağımı ve sendika üyeliğinde de istifa edeceğimi duyurdum ve kongrede aday olmadım, 22 Kasım’da da o sendikadan istifa ettim.

Akabinde Türkiye genelinde benim gibi baskılara uğrayan arkadaşlarla birlikte organize olarak yeni bir sendika kurduk, Hürriyetçi Eğitim Sen isminde. 20 Aralık’ta sosyal medya hesaplarımızdan bu sendikanın kuruluşu ilan ettikten sonra bir gün sonra 21 Aralık’ta Üsküdar’da görev yaptığım okuldan çıktıktan sonra öğrencilerle birlikte yürürken saldırıya uğradım, arkadan sopalı kişiler tarafından. Yüzleri kar maskeliydi.

Tabii bu menfur saldırı bizi yolumuzdan çevirecek değil. Gerekli şikayetleri de bulundum. Bunu yapanların ve yaptıranların Türk adaleti önünde hesap vereceklerine inanıyorum. Emniyet güçleri bu konuda yoğun bir çalışma içerisindeler. Sendikalaşma hürriyetimiz, demokratik hakkımızı kullanmamızı, sivil toplum örgütleriyle çalışmamızı kimse engelleyemez. Biz bilenler, tanıyanlar iyi bilirler ki bizi inandığımız yoldan çevirecek hiçbir beşeri güç mevcut değildir. Sendikal mücadelemize devam edeceğiz.”

Kaynak: ANKA 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER