HAZİRAN RUHU DİKTATÖRLÜĞE GEÇİT VERMEDİ

  HAZİRAN RUHU DİKTATÖRLÜĞE GEÇİT VERMEDİ
Gezi Direnişi ile toplumsal meşruiyetini yitiren AKP iktidarı, 7 Haziran seçimlerinde ağır bir yenilgi yaşamıştır.
Karanlığa karşı aydınlık, sömürüye karşı eşitlik, faşizme karşı özgürlük mücadelesi yürüten halkımız, AKP diktatörlüğünü sandıkta cezalandırmıştır. Erdoğan’ın siyasi mitinglere dönüştürdüğü açılış törenlerinde, başkanlık sistemi için toplumdan destek istenmiş, ancak halkımız sandığa koyduğu iradesiyle başkanlığa giden yolu kapatmıştır. Böylece diktatörlük kaybetmiş, ülkemizin 85 yıllık demokrasi ve cumhuriyet geleneği halkımız tarafından sahiplenilmiştir.
Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın kullandığı saldırgan, ötekileştirici ve kışkırtıcı dile prim vermeyen halkımız bu seçimin asıl galibi olmuştur. İktidarda olduğu 13 yıl boyunca emek ve demokrasi düşmanlığı yapan, yaşam alanlarına müdahale eden, tüm özgürlük ve demokrasi alanlarını daraltan AKP hükümeti ve cumhurbaşkanının meşruiyeti sorgulanır hale gelmiştir. 
Şimdi yapılması gereken, AKP iktidarının yarattığı tahribatların ülkemizden silinmesi için mücadele etmektir. Eğitim sistemini sermayenin istekleri doğrultusunda özelleştirerek kendi istedikleri ideolojik-gerici siyasal sisteme uyarlamak için 4+4+4 kesintili eğitim modelini getiren, okullarımızı ve çocuklarımızı “imam hatipli olanlar ve olmayanlar” biçiminde bölen; iktidarda olduğu 13 yıl boyunca öğretmenlik mesleğinin itibarını yok eden, işçilerimizi taşeronluk sömürüsünün çarklarında ezen AKP’nin yerine, cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, demokratik sistemi kabul eden, emekten ve ülke bütünlüğünden yana bir hükümet kurulmalıdır.
Halkımızın en temel beklentisi, özellikle 17-20 Aralık 2013 tarihlerinde belgeleriyle ortaya dökülen ve toplumun vicdanını yaralayan yolsuzluk ve rüşvetin hesabının sorulmasıdır. Yine Gezi Direnişi sırasında yaşanan devlet şiddeti nedeniyle insanların hayatını kaybetmesinden, yaralanmasından sorumlu olanlar derhal yargılanmalıdır.
Zaman, yargının bağımsızlığını yok etmeyi, ülkedeki bütün kurumları partinin organlarına dönüştürmeyi hedefleyen AKP’nin yaptığı hukuksuzlukların, zulümlerin, yağma ve talanın hesabının sorulması zamanıdır.
 
Veli DEMİR
Genel Başkan
Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER