HİKAYEDEN SENDİKACILIK

Sendikacılıkta en büyük icraatları Sağlık Bakanı ile Pinpon oynamak, siyasetçiler ve bürokratlarla poz vermek olanların sendikacılıktan dem vurması çok tuhaftır ama bizim ülkemizde yaşanmaktadır.

HİKAYEDEN SENDİKACILIK
Tüm sendikal kariyerleri  bir siyasi iktidara bağlı olan bu zihniyet ve temsilcileri, kendi yaptıklarını anlatmak yerine gittikleri her yerde Türk Sağlık-Sen’i dillerinden düşürmeyerek "hiçbir şey yapmıyoruz bari çamur atalım" demişlerdir. Lisans tamamlamaya da çamurlarını ve iftiralarını bulaştırmışlardır.

Lisans tamamlama meselesinde öncelikle belirtmek isteriz ki Türk Sağlık-Sen bu işin mücadelesini yıllardır vermektedir.

Yürüttüğü mücadele ile 2009 yılında hemşire, ebe, sağlık memurları ve sağlık eğitim enstitüsü mezunlarına tanınan lisans tamamlama programının hayata geçmesini sağlayan sendikamız tüm sağlık çalışanlarına lisans tamamlama hakkı verilmesini önceliklerinden biri olarak belirlenmiş ve her platformda lisans tamamlamanın hayata geçmesi için gayret göstermiş ve göstermeye de devam edecektir.

Türk Sağlık-Sen’in bu mücadelesini sadece izleyen, sendikacılık adına hiçbir şey üretmeyenler inandırıcı bulmadıklarından olsa gerek kendi sitelerinden yayınlamaya cesaret edemedikleri ve abonesi oldukları yani para karşılığı (bir haber değeri olsaydı tüm ajanslar servis ederdi ) bir ajansa servis ettirdikleri haberin peşine takılıp biz kazandık naraları atmaya başladılar.

Bu hazin durumu internet sitelerine bakıp görebilirsiniz. 3 internet sitesinde çıkan haberlerine link verenler aynı haberin kendi internet sitelerindeki linkini niye koyamadılar çünkü öyle bir haber yok. Bu nasıl bir zihniyettir, nasıl bir anlayıştır onu da çalışanların takdirine bırakıyoruz. 

Siyasetin gölgesine, makamın köşesine sinerek sendikacılık yapıp hormonlu olarak büyüyenlerin açıklamalarında hem lisans tamamlama bizim başarımızdır diyorlar, hem de henüz neticelenmedi, nihai sonuç elde edilmedi diyorlar. Yani ne dediklerini dahi bilmiyorlar. Bizim yazdığımızı da iyi okumuyorlar.  Bu kadar panige gerek yok. Biz yaptığımız haberlerde lisans tamamlama çalışmalarımız ile bilgilendirme yaptık. Gelinen son durumu çalışanlarla paylaştık. Sizin gibi tutuşmuş bir biçimde "Aman biz kazandık" demedik. ortada da zaten kesin bir durum yok.

Anlamına son derece uzak oldukları emek sözcüğünü bile sadece hırsızlıkla bir araya getirebilmek maharetini gösterenler başkalarının mücadelesini verdiği işleri, “Bakanı ziyaret ettik çözdük. Müsteşara çıtlattık hallettik” gibi ifadelerle sahiplenmeye çalışan ziyaret sendikacıları, hiç merak etmeyin bu alanda elinize hiç kimse su dökemez.

Ayının 40 türküsü varmış 40’ıda armut üstüneymiş misali Siyasetin artığıyla sendikacılıkta beslenen, Sendikacılığı kraldan çok kralcılık yapmak siyasete övgü dizmek olarak görenlerin hafızalarında hep Tilki aslan hikayelerinin olmasına da şaşırmamak gerekir.

Fakat biz hikayeden konuşmuyoruz. Takvimleri biraz geriye 21 Şubat 2011’e götürüyor ve Bakanlığın genelge yayınladığı gün başvuru yapıp biz çözdük diye hiç sıkılmadan, utanmadan nara atanları ve sitelerinde haber yapanları bir kez daha hatırlatıyoruz.

İşte Siz Sendikacılığı Ancak Böyle Yaparsınız.
Onun İçin Çalışan Hakkı , Mücadele, Emek Gibi Değerlere Hiç Girmeyin.

Siz En İyi Bildiğinize Yani Hikayeden Sendikacılığa Devam Edin
 


Türk Sağlık-Sen

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER