HÜKÜMET 4+4 İLE GELİRSE SENDİKALAR MASADAN KALKSIN

Tüm Sağlık-Sen Genel başkanı Okay Erözgün, Toplu sözleşme görüşmeleri yetkili sendikaların basiretsizliği yüzünden Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemi tartışmalarının gölgesinde kaldı.

HÜKÜMET 4+4 İLE GELİRSE SENDİKALAR MASADAN KALKSIN

Hükümet Ayın 14 ünde %4+4 İle Masaya Gelirse O Masadan Kalkın

Tüm Sağlık-Sen Genel başkanı Okay Erözgün, Toplu sözleşme görüşmeleri yetkili sendikaların basiretsizliği yüzünden Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemi tartışmalarının gölgesinde kaldı.

Memur maaşlarına altı aydır yapılamayan zam 28 Şubat dalgalarında boğulduğunu açıklayan Erözgün, Suni gündemler her zaman olduğu gibi gerçek gündemin önüne geçti diyerek Çalışma Bakanı'nın memurlardan makul olmalarını bekledikleri açıklaması karşısında yetkili sendikalar dillerini yutarak suspus oldular dedi.
 
Bazı basın organlarında memura çifte zam başlıkları atılarak ayın 14 de hükümet tarafından açıklanacak komik zam teklifinin memurlar tarafından bayram olarak karşılanmasının zemini hazırlanmaya çalışılmakta diyen Erözgün, Memurlar 5 aydır zamsız maaşa mahkûm edildiler. Hükümet tarafından ve sermaye piyasası tarafından yapılan zamlar karşısında memur maaşları eridi su oldu. Yağmur gibi yağan zamlar memuru açlık sınırının altına itti. Son bir yıl içinde pazardaki gıda maddelerine yapılan zamlardan sayın bakanın haberi yoksa bir araştırma yapsın. Hükümet bir yılda benzine %23, mazota %24, kömüre %26, doğalgaza %34, elektriğe %18 zam yaptı. Çalışma Bakanı hadi Pazar zamlarını bilmiyor diyelim, hükümetin yaptığı zamlardan da mı haberi yokta memurların makul olmasını bekliyor dedi.
 
Bu haberleri basına sızdıranlar memurlarla dalga geçiyor emeklilerle dalga geçiyor diyen Erözgün, İlk defa devlet memurları 5 aydır zamsız maaş aldılar kriz ekonomilerinde bile memur maaş zamları hiç geciktirilmemişti. Altı ayda bir memur maaşlarına zam yapılması yıllardır uygulanan bir ekonomik politika iken bu gün yeni zam dönemi geldiği halde zam yapılamamış ve ikinci zam olağan zam değil de bir lütuf olarak kamuoyuna sunulmak ve memurlar üzerinde kamuoyu baskısı mahalle baskısı kurulmak istenmekte olduğunu vurguladı.
 
Yeni Anayasa değişikliklerinde demokrasi ve insan hak ve hürriyetlerini gündemde tutacaksınız ama çalışma hayatına ait çalışanların haklarına ait düzenlemeleri yapmayacaksınız bu inandırıcı değil diyen Erözgün, Adalet demek, hak edene hakkını vermek demektir. Çalışan mutlaka karşılığını almalıdır. Çalışmayan insanların da artık bu yoksul ülkenin sırtında yük olması engellenmelidir dedi.
 
 
 
Erözgün, “memur zamları enflasyonu körükler diyen yanlış ekonomi algısı da iflas etmiştir. Beş aydır memur maaşlarına zam yapmadınız ama piyasa zamları ve hükümetin yaptığı zamlar yağmur gibi yağdı; demek ki enflasyonu memur zamları körüklemiyormuş. Memurlara fazla zam yapılmasın memurlara yapılacak her zam enflasyon rakamlarını tırmandırır diyen köhnemiş ekonomi dehaları beş aydır zam yapılmayan memurlar şimdi artan enflasyona ne kadar etki etti açıklayın bakalım” diye belirtti.
 
 Yetkili sendikalara da seslenen Erözgün, Hükümet ayın 14 ünde %4+4 ile masaya gelirse o masada oturmanızın hiçbir anlamı yok, derhal masadan kalkın ve sendikacı olduğunuzu hatırlayın. İlk defa Toplu Sözleşme masasına mücadele sonunda oturduk diyen sendikacılar ne hikmetse ilk defa oturdukları Toplu Sözleşme masasını sokaklarda standlar kurarak şenliğe dönüştürmediler ve hükümete masada dediğimizi dikkate almazsanız sokakta yerimizi aldık mesajını veremediler. Kendilerini son defa uyarıyorum hükümet basına sızdırdığı %4+4 ile masaya gelirse derhal masadan çekilin dedi.(memurlar.biz)

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER