HÜKÜMET MEMURA KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE ALMAKTADIR

HÜKÜMET MEMURA KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE ALMAKTADIR
Bilindiği gibi 2012 yılı Mayıs ayında yapılan toplu sözleşme görüşmelerine göre 2012 yılı için memura %  4+4, 2013 yılı içinse % 3+3 maaş artışı konusunda hükümetle Memur-Sen ‘ in danışıklı dövüşü sonucu karara bağlanmıştı.
Kamuoyuna böyle rakamlarla ifade edilen maaş artışları tamamen bir aldatmacadır. Çünkü hükümet memurun vergi dilimini hesap oyunlarıyla her yıl Haziran ayında % 15 ten % 20 ye çıkararak verdiğinin büyük bir kısmını geriye almaktadır. Yani tabiri caizse kaşıkla verip kepçeyle geri almaktadır.
Temmuz ayının maaş artışı üzerinden açıklayacak olursak; 15-20 yıllık bir öğretmenin maaşında Temmuz ayına göre 85 TL artış olması gerekmektedir. Ancak bu eğitim çalışanımızın gelir vergisi dilimi Haziran da % 15 ten % 20 ye çıkacağından, % 5 daha fazla gelir vergisi maaş ve ek dersinden kesilecek olması nedeniyle Temmuz ayı maaş zammı 85 TL den 30 TL ye inmiş olacaktır.
Uzun lafın kısası; uzun uzun rakamlarla memura 85 TL verdik diye ilan edilen rakam esasında verginin de artırılmasıyla 30TL ye indirilmiş olacaktır.
Yıllık bazda olaya baktığımızda ise bu yıl yapılan zam % 3+3 değil sadece % 3 e karşılık gelmektedir. Enflasyonun % 10 ülkemizde memurlara reva görülen % 3 lük bir maaş artışı bir hak gaspıdır.
İnanıyoruz ki bu hak gaspını yapanları ve onlara sendikacılık adı altında yardım edenlerin gerçek yüzünü kamu çalışanları her gün daha iyi görmektedir.
 
 
                                                                                                                                            Muzaffer DOĞAN
                                                                                                                   
Türkiye Kamu-Sen
                                                                                                                             Tekirdağ İl Temsilcisi
Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER