Hürriyetçi Eğitim Sen 1.Olağan Genel kurul toplantısını gerçekleştirdi.

Hürriyetçi Eğitim Sen 1.Olağan Genel Kurul toplantısını 29 Mayıs Pazar günü Ankara'da gerçekleştirdi

Hürriyetçi Eğitim Sen 1.Olağan Genel kurul toplantısını gerçekleştirdi.

2021 Aralık ayında kurulduğu günden itibaren hızlı teşkilatlanması, siyasete olan mesafesi ve eğitim çalışanlarının sorunlarına ürettiği çözümlerle dikkatleri üzerine çeken Hürriyetçi Eğitim Sen, 28-29 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirdiği 1. Olağan Genel Kurulu’nu coşkulu bir şekilde tamamladı.

Hürriyetçi Eğitim Sen 1. Olağan Genel Kurulu 28 Mayıs 2022 Cumartesi günü saat 14:30’da Genel Başkan Levent Kuruoğlu öncülüğünde tüm delegelerin katılımıyla Cumhuriyetimizin banisi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda gerçekleştirilen saygı duruşu ile başladı.

İstanbul’un fethinin yıl dönümü olan 29 Mayıs günü saat 09:00’da saygı duruşu, İstiklâl Marşı ve akabinde Genel Sekreter Ali İhsan Hasanpaşaoğlu’nun açılış konuşması ile açılan 1. Olağan Genel Kurul, Divan Başkanlığına Önder Kaymaz, Divan Üyeliklerine Serhat Akın Yurdagülen, Tevfik Bulut, Cemil Kısmet ve Safiye Yaprak Algan’ın seçilmesi ile devam etti. Divan Başkanı Önder Kaymaz yaptığı konuşmada tarafsız ve adil bir yönetim sergileyeceklerini ve 1. Olağan Genel Kurul’un hayırlara vesile olmasını dilediğini belirtti.

Divan Başkanı Önder Kaymaz’ın sözü Kurucu Genel Başkan Levent Kuruoğlu’na vermesinin ardından Kuruoğlu yaptığı konuşmada “Bir ülkenin bağımsızlığı savaşla kazanılır kurumları ile devletleşir ve geleceği eğitimle inşa edilir. Devletimizin kurucusu, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün bir kara tahta önünde elinde tebeşirle hatırladığımız fotoğrafı geleceği inşa etmek üzere başlattığı eğitim hamlesinin tarihi bir hatırası ve bizim ilham kaynağımızdır.

Türkiye Cumhuriyeti Kurulduktan sonra geçmişe özlem duyanların Cumhuriyet ile hesaplaşmak için ilk göz diktikleri yer eğitimdir. Eğitim o kadar önemli ki sonuçları bir ülkeyi dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri de yapabilir. Fakir, medeniyetten uzak topraklara da çevirebilir. Eğitimi Cemaatlere tarikatlara, derneklere vakıflara teslim ederseniz de sinsice planlanmış, Kahpece uygulamaya geçmiş Hain bir fetö darbesinin bir benzeri ile karşı karşıya kalırsınız.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kütahya Lisesinden öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasında: “Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, mutluluğa eriştirmek için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur.” İşte Hürriyetçi Eğitim Sen bu irfan ordusundan oluşan Kuvvay-ı Milliye ruhunu eğitim çalışanlarına hatırlatmak ve haykırmak için kurulmuştur.

Ülkenin bir kısmının büyük zenginlik ve şatafat içinde yaşadığı, toplumun büyük kısmının sefalete sürüklendiği, okullarda üniversitelerde, kurumlarda dernek ve vakıfların kol gezdiği Eğitim Çalışanlarının itibarsızlaştırıldığı ekonomik olarak fakirliğe sürüklendiği bir dönemden geçiyoruz.

Eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak eğitime yön vermek üzere kurulan eğitim sendikalarının ise Millet Din Atatürk gibi hepimizin ortak değerlerini sömürerek siyasetten güç devşirme yarışana girdiğini görüyoruz. İki yol vardı ya birileri gibi susacak imkân olursa bir makam kırıntısıyla yetinecektik ya da her türlü riski göze alacak içine düştüğümüz şartlardan kurtulmak eğitim çalışanlarına yeni bir yol açmak için mücadeleye başlayacaktık. İkinci yolu, zor olanı seçenler, bu iş böyle gitmez diyenler buradadır, karşımdadır ve Anadolu’nun her yerinde bizleri beklemektedir.” dedi.

Kuruoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Hürriyetçi Eğitim Sen demokrasiye, hak ve hürriyetlere, adalet ve liyakata güçlü vurgular yapan, yeni bir sendikal dili ve yeni bir eylemlilik tarzını savunmaktadır.

Bizim karşı karşıya kaldığımız sendikal bölünme değil, ayrışmadır. Bölünmede parçalar benzerliğini büyük ölçüde korur, ayrışma ise zihniyet farklılaşmasıdır. Biz eğitim çalışanlarının refahı, ülkemizin geleceği için yeni bir sendikal anlayışı inşa ediyoruz. Eski dil ve eski anlayışla yeniyi inşa edemeyiz. Geçmiş eleştirisi veya kutsaması bizi sadece duraksatır. Bizi yıllarca içine sıkıştırdıkları cendereyi kırarak hedefe doğru yürüyoruz. Bir sendikada demokrasiden bahsedilebilmesi için o yapının üyeleri tarafından denetlenebilmesi şarttır. Bu ise daha kuruluşta, ilkeler üzerinden şekillenen güç dengesinin oluşturulmasıyla mümkündür.

Sendikamız bu nedenle ilkeler üzerine kurulmuş, çok sesliliği ve eleştiriyi esas almış demokratik seçimlerin yapılmasını vazgeçilmez olarak kabul etmiş ve güç dengesini sağlayabilmek için tüzüğünde gerekli hükümleri koyarak kendini bağlamıştır.

Her gün yeni bir siyasi partiye bağlama çabaları, yaptıkları çirkin iftiralarla bizi durduramayacaklar. Güneşin balçıkla sıvanamayacağını öğrenecekler.

İlla bizi bir lidere bağlamak istiyorlarsa bağlı olduğumuz tek lider dün huzuruna çıktığımız Mustafa Kemal Atatürk’tür. Sosyal, ekonomik, eğitim ve hukuk gibi konuları es geçip, sadece, kafiyeli hamaset cümleleri kurmak sendikaları operasyonel bir topluluk olmanın ötesine taşıyamaz. Onların yapacakları ancak toplu sözleşme masasına oturup memuru masada bırakıp sendika tazminatını 480 lira yapmaktır. Açıklanan enflasyonun %70 ama yaşadığımız enflasyonun ise iki kat olduğu yerde %3 lere yüzde %5 lere imza atmaktır. Bu düzeni değiştireceğiz. Dağ gibi büyüyen sorunları bir bir çözeceğiz.

Eğitim çalışanlarını reva gördükleri maaşı, Liyakatsiz idareci atamasını, üniversitelerdeki geçici görevlendirme keyfiyetini, Memur ve hizmetlilerin çalışma şartlarını, Sözleşmeli öğretmenlik garabetini, Norm kadro yönetmeliğini, Atanamayan öğretmen sorununu, Amiri olduğu okul müdüründen daha az gelir elde eden şube müdürlerinin sorunlarını, bilimsel çalışmaya göre değil keyfiyete göre verilen akademik kadro meselesini, İl içi ve il dışı yer değiştirme yönetmeliklerini Uzman ve başöğretmen garabetini ve daha bir çok sorunu düzeltebilmek için bazen meclisin içinde bazen meclisin kapısında bazen meydanlarda olacağız. Düzeltene kadar, hakkımızı alana kadar durmayacağız. Eğitim Çalışanları Hürriyetçi Eğitim Sen’e üye olduklarında kendini bir siyasi partiye üye olmuş gibi hissetmeyecek. Her renkten eğitim çalışanının üye olduğu hiç kimsenin rengini kaybetmediği sadece eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak için mücadele eden bir sendika olacağız. Kısa zaman sonra yüzbinlerce eğitim çalışanının hürriyet bayrağı altında kucaklaştığı, Öğretmen odalarına, Hizmetli Memur odalarına, üniversitenin koridorlarına huzur getiren bir sendika olacağız. Sadece işimizi yapacağız. Tek işimiz ise eğitim çalışanları olacak.”

Sendika tüzüğünde yapılan bazı değişikliklerin oylanmasının ardından, yetkili organlara yapılan adaylık başvuruları ile Genel Kurula devam edildi.

Genel Kurul Divan Başkanlığı tarafından tüm adaylara eşit süre hakkı verilmek suretiyle adaylık konuşmaları gerçekleştirildikten sonra oylama işlemine geçildi.

En demokratik yöntem olarak çarşaf liste ile gidilen seçimlerde sendika yetkili organı, adaylar ve delegenin takdiri ile seçilenler şu şekilde oluştu:

Genel Başkan Adayları: Levent Kuruoğlu, Alpaslan Gözeler

Genel Sekreter Adayları: Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, Ramazan İrge

Genel Başkan Yardımcısı (Mali İşler): Erdoğan Aktaş

Genel Başkan Yardımcısı (Örgütlenme): Özerdinç Öztaş, Birkan Şam

Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Etkinlikler): Ali İhsan Öztürk, Ergun Ayyıldız, Kemal Kadıoğlu

Genel Başkan Yardımcısı (Mevzuat ve Haklar): Erol Usta, Süleyman Yıldız, Mehmet Kara

Genel Başkan Yardımcısı (Medya ve Tanıtım): Gökhan Öztürk, Kadriye Demirel

Genel Merkez Yönetim Kurulu Yedek Adaylar: Haldun Bilgi, Murat Bulut, Nural Kuyrukcu, M. Gökberk Devrim, Murat Serkan Gönen, Hakan Coşkunsu, Sinan Koca

Merkez Disiplin Kurulu (Asil Adaylar): Ayhan Dodur, Kudret Aktaş, Tuğrul Selimoğlu, Bekir Arslan, Akif Uzunhasanoğlu, Uğur Başar, Talip Özdemir, İsmail Taşpınar, Ahmet Arık, Günay Geçkin

Merkez Disiplin Kurulu (Yedek Adaylar): Zekai Varolu, Sinan Sakallı, Kazım Tonyalı

Merkez Denetleme Kurulu (Asil Adaylar): Süleyman Pekin, Tekin Akdağ, Serpil Koçyiğit, Oğuz İduğ, Ferit Yıldız, Veysel Uğur, M. Akif Özcan, Ercan Atasoy, Armağan Mert, Hasan Özen, Uğur Pekcan

Merkez Denetleme Kurulu (Yedek Adaylar)

Tuba Aksoy Düz, Yiğit Göregen, Sefa Üzüm, Serkan Dal, Emrah Gültekin

Demokratik bir ortamda yapılan seçim sonucunda sendika yetkili organları şu şekilde teşekkül ettirildi:

Genel Başkan Levent Kuruoğlu

Genel Sekreter Ali İhsan Hasanpaşaoğlu

Genel Başkan Yardımcısı (Mali İşler) Erdoğan Aktaş

Genel Başkan Yardımcısı (Örgütlenme) Özerdinç Öztaş

Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Etkinlikler) Ali İhsan Öztürk

Genel Başkan Yardımcısı (Mevzuat ve Haklar) Erol Usta

Genel Başkan Yardımcısı (Medya ve Tanıtım) Gökhan Öztürk

Genel Merkez Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Haldun Bilgi, Murat Bulut, Nural Kuyrukcu, M. Gökberk Devrim, Murat Serkan Gönen, Hakan Coşkunsu, Sinan Koca

Merkez Disiplin Kurulu (Asil Üyeler): Ayhan Dodur, Tuğrul Selimoğlu, Uğur Başar

Merkez Disiplin Kurulu (Yedek Üyeler): Zekai Varolu, Sinan Sakallı, Kazım Tonyalı

Merkez Denetleme Kurulu (Asil Üyeler): Süleyman Pekin, Serpil Koçyiğit, Oğuz İduğ, Tekin Akdağ, Veysel Uğur

Merkez Denetleme Kurulu (Yedek Üyeler): Tuba Aksoy Düz, Yiğit Göregen, Sefa Üzüm, Serkan Dal, Emrah Gültekin

Hürriyetçi Eğitim Sen 1. Olağan Genel Kurulu Genel Başkanlığa seçilen Levent Kuruoğlu’nun yaptığı teşekkür konuşması ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER