Hürriyetçi Eğitim Sen'den dilekçe eylemi...

Hürriyetçi Eğitim Sen bu sefer de Banka promosyonlarının yenilenmesi için dilekçe eylemi başlattı

Hürriyetçi Eğitim Sen'den dilekçe eylemi...

Hürriyetçi Eğitim Sen Ankara'da gerçekleştirdikleri Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ve Başöğretmenlik Sınavına protesto eyleminden sonra bu sefer de Banka promosyonlarının yenilenmesi için dilekçe eylemi başlattı.

Hürriyetçi Eğitim Sen bu konu hakkında şu açıklamalrda bulundu:

Banka promosyon anlaşmalarının yapıldığı tarihten sonra oluşan ekonomik kriz nedeniyle verilen promosyon erimiş ve yüksek enflasyon nedeni ile kamu çalışanlarının maaşlarında yapılan %72,4’lük artıştan sonra anlaşmalı banka şubesine yatan maaşlar ile karşılaştırıldığında eğitim çalışanlarına verilen promosyon tutarları anlamsız hale gelmiştir. 

Yıllık yüksek enflasyon nedeniyle alım gücü bir hayli düşmüş ve kamu çalışanlarının maaşlarında oluşan kayıpların telafisi için, Ocak 2022’de % 22,47 enflasyon farkı ile birlikte toplam %30,5 ve Temmuz 2022’de % 34,85 enflasyon farkı ve %7'lik toplu sözleşme zammı ile birlikte % 41,69 olarak toplanda %72,4 artış yapılmıştır. Dolayısıyla bir çok il ve ilçede yapılan maaş promosyon anlaşmalarından sonra bankanın alacağı aylık nakit miktarı da bir hayli artmıştır ve var olan enflasyon sebebiyle artmaya devam etmesi de kaçınılmazdır. 

Geçtiğimiz aylarda yapılan promosyon anlaşmalarından kısa bir süre sonra kamuoyuna yansıyan, başka il-ilçe ve üniversitelerde yapılan sözleşmelerin ardından ödenen promosyon ücretleri dikkate alındığında önceki yapılanlarla arada neredeyse üç dört katlık farklar oluşmuştur.

Yıllık yüksek enflasyonun yaşandığı ve hayat şartlarının her geçen gün ağırlaştığı bu günlerde promosyon anlaşmalarının günümüz ekonomik gerçekleri göz önüne alınarak revize edilmesi, bu taleplerin anlaşmalı bankalara iletilmesi, banka tarafından talebin kabul edilmemesi halinde anlaşma protokolün tek taraflı feshedilerek yeni sözleşme ihalesi açılmasını talep eden dilekçelerle eğitim çalışanları hakkını aramalıdır.
Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Merkezi tüm bu sebeplerden dolayı çalışanların hak kayıplarının telafisi için promosyon ücretleri ile ilgili olarak DİLEKÇE EYLEMİ başlatmştır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Hürriyetçi Eğitim Sen Merkez Yönetim Kurulu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER