Hürriyetçi Eğitim Sen'den Kota Tepkisi

Hürriyetçi Eğitim Sen Afyonkarahisar İl Başkanı Özkan Mutluer, Meclis’te görüşülmeye başlanan torba yasa içinde yer alan sendikalarda Yüzde 2 kota düzenlenmesine sert tepki gösterdi.

Hürriyetçi Eğitim Sen'den Kota Tepkisi

Mutluer, açıklamasında “Yüzde 2’lik kota koyarak, kamu çalışanlarının iradelerini para karşılığı satın alabileceklerini zannediyorlarsa yanlıyorlar. Bu kota, hızla üye kaybına uğrayan sözde büyük ve yetkili sendikaların isteğidir. Bu kotanın tek amacı her geçen gün büyüyen sendikamızdır ve bağımsız sendikalardır” dedi. 

KAMU ÇALIŞANLARINI, EĞİTİM ÇALIŞANLARINI PARAYLA TESLİM ALMAK İSTİYORLAR
Hürriyetçi Eğitim Sen Afyonkarahisar İl Başkanı Özkan Mutluer, açıklamasında “Meclise sunulan yasa teklifine göre % 2’den az üyesi bulunan sendika üyeleri toplu sözleşme desteği olarak 250 Türk lirası, % 2’yi aşmış olan sendika üyeleri ise 700 Türk lirası alacak. Bu kanunla; yetkili olan fakat etkili olamayan büyük(!) sendikalar korunmak istenmektedir. Anlaşılıyor ki yasa teklifi ile eğitim çalışanlarımızın hakları için yeterli mücadeleyi gösteremeyen malum sendikalarda yaşanan üye istifalarının ve güç kaybının önü kesilmek hedeflenmektedir.” dedi.

MEMURLAR, PARA BASKISIYLA MALUM SENDİKALARA MECBUR BIRAKILMAK İSTENİYOR

“Çıkarılmak istenen antidemokratik bu yasayla memurlarımızı iradeleri dışında bir sendikaya mahkum etmeye çalışıyorlar.” diyen Başkan Mutluer, “Bu bakımdan doğrudan örgütlenme özgürlüğüne bir müdahaledir. Amacı, bağımsız sendikalardır. Tüm mücadelemize rağmen bu düzenleme Meclis’ten geçerse biz bu düzenlemenin iptali için yasal zeminde mücadele edeceğiz, bu hukuksuz adaletsiz düzenleme daha önce Yüzde 1 düzenlemesinde olduğu gibi yine iptal edilecektir.” dedi.

BİZİM BARAJLA, KOLTUKLA, PARTİCİLİKLE İŞİMİZ YOK

Mutluer, açıklamasında “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” ilkesiyle çıktığımız bu yolda, Hürriyetçi Eğitim Sen olarak, bizim ve sendikal hareketimizin parayla, pulla, makamla, koltukla, siyasetle, partiyle, particilikle bir işimiz yok. Olamaz da. Biz siyasetten, partilerden emir almayız… Bizim derdimiz; her geçen gün biraz daha itibarsızlaştırılan öğretmenlerimize hak ettikleri gerçek saygınlıklarını yeniden kazandırmak, çalışma koşullarının istenen düzeye yükseltilmesi sağlamak.” dedi.


SONUNA KADAR MÜCADELEYE DEVAM

Hürriyetçi Eğitim Sen olarak, yasanın mahkeme kararıyla yürütmesinin durdurulacağına inandıklarını belirten Mutluer “Ama sözleşme desteği olarak 700 lira da verseler, 250 lira da verseler, tek kuruş destek vermeseler de biz doğrunun ve haklının yanında yer almaya; eğitim çalışanlarımız için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi. 


İŞ KOLUMUZDA, KISA SÜREDE 5.  BÜYÜK SENDİKA OLDUK
Bu haksız ve hukuksuz Yüzde 2’lik barajın konulmasının tek amacının Hürriyetçi Eğitim Sen’in hızla büyümesini engellemek olduğunu kaydeden Başkan Mutluer, “Henüz ilk yılında tüm eğitim çalışanlarının umudu olan, gerçek sendikacılığın nasıl yapılması gerektiğini gösteren, fikri hür öğretmenlerin adresi Hürriyetçi Eğitim Sendikamız 13 Aralık'ta birinci yaşını tamamladı. Eğitim çalışanlarımızın ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki kazanımları ile hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmek amacıyla başlattığımız mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Ülkemiz genelinde, kısa bir sürede, ülkemizin eğitim iş kolunda 5. büyük sendikası olduk, seçenek durumuna geldik, 17 bin üye sayısına ulaştık ve her gün değer kazanmaya, güçlenmeye devam ediyoruz.” dedi.


BARAJLAR, BASKILAR, KOLTUK PAZARLIKLARI BİZİ YILDIRMAZ

Yüzde 2 barajların, yıldırma ve baskıların, makam ve koltuk pazarlıklarının sendikalarını durduramayacağını belirten Mutluer “eğitim çalışanları ve çocuklarımız için yarınlara dair ümidimiz, hedefimiz, enerjimiz ve söyleyecek sözümüz var: Ant Olsun Hürriyete!.. Yaşasın Hürriyet” dedi ve eğitim çalışanlarından kendilerine omuz ve güç vermelerini istedi.

Afyon Yerel Basın

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER