Hürriyetçi Eğitim Sen'den Memur ve Emekli için açıklama

Hürriyetçi Eğitim Sen'den Memur ve Emekliyi Açlık Sınırından Kurtarmanın Formülü

Hürriyetçi Eğitim Sen'den Memur ve Emekli için açıklama

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu Enflasyon karşısında ezilen memur maaşlarının artış oranı için açıklama yaptı.Genel olarak açıklama şu şekilde;

Kamu çalışanları ekonomik olarak son yıllarda güç kaybetmekte.

Yetkili ama etkisi sadece kendilerinin makam elde etmesinde görülebilen sendika ve son yıllarda ses çıkaramayan sarımtırak yol arkadaşı olan diğer büyük sendika kamu çalışanları adına hiçbir eylem ve söylem geliştirmemekte.

TÜİK gerçek enflasyonu açıklayamamaktadır. Gerçek enflasyon yerine sanal rakamlarla çalışan ve emeklinin cebinden çalınmakta olan miktarlar Kamu çalışanlarını ve emekliyi açlık sınırına getirmiştir.

Enflasyon farklarının 2002 öncesi olduğu gibi eşel mobil sistemi getirilerek aylık yansıtılma talebimiz dikkate alınmalıdır.

Ayrıca enflasyon dışında vergi dilim aralıklarının yıllardır yeterli oranda yükseltilmemiş olması da kamu çalışanlarının baş ağrısı olmasına neden olmaktadır. Çoğu kamu çalışanı vergi dilimlerinden Mayıs ya da en geç Haziran ayında %20'lik aralığa girmekte, Kasım ayında da %27'lik dilime girerek Ocak ayında aldığı maaştan düşük rakamlara inmektedir.

Kamu çalışanları aldıkları ücretlerle Sayın Cumhurbaşkanı'nın yıllardır dillendirdiği "en az 3 çocuk yapın" söylemi ile yaptıkları 3 çocuğu okutabilmeleri için gerçek enflasyon oranında bir artış ve ülkemizin ilan edilen ekonomik büyümesinden de hakkı olan payın kendisine verilmesini talep etmektedir.

Çalışanlar insanca yaşayabilmek için gerekli olan tutarları alırsa ekonomiye katkıları artacaktır. Aldıkları ücretleri zaten bulundukları yerlerde piyasaya sokacakları için ekonomi canlanacak, üretimin ve de istihdamın artırılmasına katkı sunacaktır.

Levent Kuruoğlu - Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER