Hürriyetçi Eğitim Sen'den OMÜ Tepkisi: İnsanlık Onuruyla Bağdaşmaz!

Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun Şubesi, OMÜ Akademisyen Öğretim Görevlisi Prof.Dr.Rıfat GÜNDAY’ın odasının güvenlik görevlilerince zorla kapısının açılarak taşınmak istenmesini protesto etti.

Hürriyetçi Eğitim Sen'den OMÜ Tepkisi: İnsanlık Onuruyla Bağdaşmaz!

ürriyetçi Eğitim Sen Samsun Şubesi 0ndokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) Akademisyen Öğretim Görevlisi Prof.Dr.Rıfat GÜNDAY’ın odasının güvenlik görevlilerince zorla kapısının açılarak taşınmak istenmesini protesto etmek için bugün saat 16.00’da Eğitim Fakültesi önünde basın açıklaması yaptı.

Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun Şubesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Prof. Dr. Rıfat Günday 1998 yılından günümüze kadar 24 yıldır Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Bölüm başkanlığı tarafından Prof. Dr. Rıfat Günday’ dan kendi talebi ve rızası olmadan çalışma ofisini değiştirmesi istenmiştir. Aksi takdirde ofisin taşınma işleminin 03.03.2023 Cuma günü saat 16.00’ da Dekanlık tarafından yapılacağı belirtilmiştir. Yabancı Diller Bölümünde bugüne kadar araştırma görevlileri dışında hiçbir öğretim elemanının odası kendi talebi veya rızası dışında herhangi bir gerekçe ile değiştirilmemiştir.

Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanlığının ofis değişikliği yazısında öne sürdüğü “lisansüstü dersler için derslik ve toplantı salonuna ihtiyaç duyulduğu” gerekçesi gerçekleri yansıtmamaktadır. Yabancı Diller Eğitimi Bölümünde lisansüstü dersler ve toplantılar için kullanılan yeterli sayıda salon mevcuttur. Bölüm tarafından kullanılan 10 derslik, 1 Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Materyal Ofisi, 1 Seminer Salonu bulunmaktadır. Özellikle Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Materyal Ofisi, Seminer Salonu ve sandalye-masa düzenine göre tasarlanan AD208 nolu derslik sözü edilen ihtiyaçlar için kullanılmaktadır ve yeterlidir. Bu salonlar 302 no’ lu öğretim elemanın çalışma odasından (ofisinden) çok daha büyük ve iç donanımları tamdır.

Binada aynı konumdaki odalar bulunan odalar 1.kat, 2.kat ve 4.katta diğer öğretim üyeleri tarafından kullanılmaktadır.

Ofisin değiştirilmek istenmesinin asıl nedeni; yeni bölüm başkanı Prof. Dr. Halil AYTEKİN’ in kızının 12.07.2018 tarihinde girdiği İngiliz Dili Eğitimi Yüksek Lisans Sınavında başarılı olamaması düşünülmektedir. Üyemiz yapılan bu sınavda Prof. Dr. Halil AYTEKİN kızına pozitif ayrımcılık yapmadığı için suçlanmaktadır. Bu tarihten itibaren Prof. Dr. Halil AYTEKİN tarafından Prof. Dr. Rıfat Günday’a karşı husumet beslenmektedir. Söz konusu tarihten itibaren sistemli bir şekilde defalarca Prof. Dr. Rıfat Günday’a hakaret, tehdit ve nihayet 26.06.2021 tarihinde fiili saldırıda bulunmuştur. Olayla ilgili idari soruşturmalar yürütülmüş ve Prof. Dr. Halil AYTEKİN hakkında üyemize karşı 26.06.2021 tarihinde gerçekleştirdiği fiili saldırıdan dolayı Samsun 1. Asliye Ceza Mahkemesinde 2022/18 Esas dosya no ile, aynı zamanda üyemize karşı yapmış olduğu sistemli hakaret ve tehditten dolayı Samsun 7.Asliye Ceza Mahkemesinde 2022/456 Esas Dosya no ile açılmış 2 ayrı ceza davası süreci devam etmektedir.

Prof. Dr. Rıfat Günday Bölümün 2 dönem (altı yıl) boyunca bölüm başkanlığı görevini yürütmüş en kıdemli profesörü olmasına rağmen yeni bölüm başkanının düşmanca tavır sergileyip, kasten güçlük çıkararak odasını boşaltmasını istemesi sistemli uygulanan mobbingin bir yansımasıdır ve etik değildir. Zira 05.09.2022 tarihinde Yabancı Diller Eğitimi Bölüm başkanı olarak atandıktan sonra uyguladığı mobbing artarak devam etmektedir.

Sorunla ilgili olarak Dekanlığın sergilediği tutum bölüm başkanının uyguladığı sistemli mobbingi destekliyor izlenimi yaratmaktadır. Zira Prof. Dr. Rıfat GÜNDAY 26.06.2021 tarihinde Prof. Dr. Halil AYTEKİN tarafından saldırıya uğradıktan sonra, Samsun Atakum Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından koruma kararı verilmiştir. 18 ay boyunca hiçbir işlem yapmayan Dekanlık şimdi OMÜ Rektörlüğünün Prof. Dr. Rıfat Günday’ ın avukatının başvurusuna verdiği cevapta, dekanlığın tasarrufunun çalışma ofisinin boşaltılması yönünde olduğunu ve bu kararın 29.06.2021 tarihli saldırıdan dolayı alındığının iddia etmesi, Prof. Dr. Rıfat Günday’la dalga geçildiğini göstermektedir. Dekanlık talebi 18 ay sonra mı değerlendirmeyi düşünmüştür? Dekanlık makamı saldırıda bulunan öğretim üyesinin odasını değiştirmezken, talebin tam aksi yönde bir işlemde bulunarak mağdur öğretim üyesinin odasını değiştirmeyi mi doğru bulmaktadır? Rektörlük makamının da sorunun çözümüne yönelik herhangi bir girişimde bulunmadığı görülmektedir.

2022 yılı Mart ayında Prof. Dr. Rıfat Günday’a multiple miyeloma (Kemik iliği kanseri) tanısı konulmuştur. Üyemiz tedavi ve takip süreciyle uğraşırken bu tür davranışlara maruz bırakılmasını insanlık onuruyla da bağdaşmadığı inancındayız.

Saygılarımızla

Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun Şube"

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2023, 22:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER