Hürriyetçi Eğitim Sen'den Yusuf Tekin'e Anaokulu Tepkisi

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e anaokulları ile ilgili tepki gösterdi.

Hürriyetçi Eğitim Sen'den Yusuf Tekin'e Anaokulu Tepkisi

Hürriyetçi eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, anaokullarının başta yemek ve temizlik olmak üzere sorunlarına çare üretemeyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i eleştirdi. Kuruoğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın seçim öncesi tüm tuşlara basma hamlesi kaosa dönüştü." diyerek başladığı eleştirilerine şöyle devam etti: 

"Tarih 6 Şubat, haber sitelerinde manşet “Okul Öncesinde Haftada 5 Gün Ücretsiz Yemek.” Hazırlanan mutfaklar, okullara ücretsiz diyetisyen destekleri, örnek menülerdeki Hasanpaşa köfteler ve çiftlik kebapları.

Kâğıt üzerinde her şey mükemmel görülürken ödenekler zamanında verilmedi. Devamında ise ücretler eksik yatırıldı. Seçimin hemen sonrasında beslenme uygulaması kaldırıldı.

Tarih 12 Mayıs manşet “Okul Öncesi Eğitimden Ücret Alınmayacak.”
Tarih 1 Temmuz banka hesaplarının kapatıldı.
Değişen Milli Eğitim Bakanıyla birlikte aidatların devam edeceği açıklandı.

Tabela değişikliği yapılarak Anaokuluna dönüşümü yapılan okulların binlerce liraya mâl olan mutfak malzemeleri tozlanmak üzere rafa kalktı.

Dönüşümü yapılan Anaokullarına İŞKUR personeli verilmedi ve bağlı bulundukları Temel Eğitim Okullarının personel sayıları azaltıldı. Okul Öncesi Öğretmenleri sınıf temizliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin kafasının çok karışık olduğu anlaşılıyor. Okul Öncesi Öğretmenleri ise ne yapacağını bilmiyor.

Sayın Yusuf Tekin, ne olacak Anaokullarının hali?"

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2023, 19:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER