Hürriyetçi Eğitim Sen, Devlet Memurlarının Tek Maaşla Nasıl Geçindiğini Sorguluyor!

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Öztürk, devlet memurlarının karşılaştığı ekonomik zorluklara dikkat çekmek amacıyla Kayseri Valiliği önünde oturma eylemi başlattı.

Hürriyetçi Eğitim Sen, Devlet Memurlarının Tek Maaşla Nasıl Geçindiğini Sorguluyor!

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Öztürk, üyelerden gelen talep üzerine gerçekleştirdiği eyleminin sebebini açıkladı. Öztürk, ülkedeki hassasiyetin doruk noktada olduğunu ifade ederek, yaşanan zamlar ve dövizdeki artışın halkı isyana sürüklediğini belirtti. Toplumun isyanını yansıtacak medya kuruluşlarının sayısının çok az olduğunu dile getiren Öztürk, sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin sesi olması gerektiğini vurguladı. Siyasilerden veya gruplardan talimat almanın ötesinde, üyelerinin sıkıntılarını yüreğinde hissetmeleri gerektiğini ifade etti.

Dün bir düğünde halay çekerken bir üyemizden mesaj geldi. Mesajda, ‘Geçinemiyoruz’ diyordu. Dedim ki, ‘Nasıl geçinemiyorsunuz? Her şey günlük gülistanlık. Yağmuru durdurduk, çiçekler açtı, bahar geldi. Sıkıntınız ne?’ ‘Aldığımız maaş yetmiyor. Git meclisin önünde otur, milletvekillerimize bu durumu izah et’ dediler.

Ben de, ‘Dün akşam Ankara’dan geldim. Otobüs ücretleri malum. Maaşımın bilmen yüzde kaçını vermem gerekiyor. Şimdi tekrar Ankara’ya nasıl gideyim. Hükümetimizin temsilcisi olan Sayın Valimizin kapısının önünde açıklama yapsam olur mu’ dedim. O da ‘Tamam’ dedi.

Bugün bu amaçla buradayım. Eğer insanlar, ‘Açız’ diyorsa; bir öğretmen, “Açım’ diyorsa, bunu söylemek kolay değil, demek ki bir sıkıntı var. Kayseri Anayurt’ta bir evin kirası ortalama 6 bin lirayı bulmuşsa varın siz hesap edin. Bir devlet memuru tek maaş ile nasıl geçinsin. Buradan bu başlangıcı yapıp tüm yetkileri uyarıyor, kamuoyunu da duyarlı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Öztürk’ün eylemine destek veren Hürriyetçi Eğitimsen Şube Başkanı Hakan Coşkunsu da yaptığı açıklamada seçimden önce açıklanan rakamların artan döviz ve fiyatlardaki artış göz önünde bulundurularak tüm çalışanlar için yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

saglikpersonelihaber.net

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2023, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER