Hürriyetçi Eğitim-Sen: 'En düşük memur maaşı 33 bin Liranın üzerine çıkarılmalıdır!

Hürriyetçi Eğitim-Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Soylu ve üyeleri, ekonomik kriz nedeniyle memur maaşlarının açlık sınırında kaldığını öne sürerek iyileştirme için hemen harekete geçilmesini istediler.

Hürriyetçi Eğitim-Sen: 'En düşük memur maaşı 33 bin Liranın üzerine çıkarılmalıdır!

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde sendika adına konuşan Başkan Fatih Soylu, şunları söyledi:
“Ülkemizin ağır bir krizden geçtiği bu günlerde yaklaşan seçimler nedeniyle siyasi iktidar para musluğunu açmış ve fiilen seçim ekonomisi uygulamaya başlamıştır. Toplumun çeşitli kesimlerine değişen miktarlarda iyileştirmeler yapılırken memurlar gene unutulmuştur. Açılan musluktan bir damla bile içmek memurlara nasip olmamıştır.
2019 yılında yaptığı açıklamada seçim kaybetsek bile EYT düzenlemesi yapılmayacak diyen Cumhurbaşkanı bu sözünü unutarak seçim öncesi yaş sınırı olmaksızın EYT düzenlemesini hayata geçirmiştir. Bu düzenlemenin bütçeye maliyeti ise 194 Milyar TL olarak kamuoyuna duyurulmuştur. Akabinde en düşük emekli maaşı 7.500 TL’ye , emeklilere dini bayramlar öncesi verilen 1,100 TL’lik ikramiye de 2.000 TL’ye yükseltmiştir.

Kamuda görev yapan en düşük işçi maaşının 15 bin TL’ye yükseltilerek ilave yüzde 45 oranında da maaşlarına zam yapılacağının açıklanmasından sonra memurlara  da iyileştirme yapılması yönünde kamuoyunda bir beklenti oluşmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı ise memurlara yapılacak iyileştirme için ise Temmuz ayını işaret ederek şu an bir düzenleme yapılmayacağını açıklamıştır. Bu açıklaması milyonlarca memur da hayal kırıklığı yaratmıştır.
Türk İş’in araştırmasına göre Nisan ayı açlık sınırı 10.135 TL, yoksulluk sınırı 33.014 TL, bekar bir çalışanın “ yaşama maliyeti” ise 13.167 TL ye yükselmiştir.

En düşük memur maaşının  11.848 TL olduğu ülkemizde bu maaş neredeyse açlık sınırı seviyesindedir.
Göreve yeni başlayan bir öğretmen 12.400 TL maaş almaktadır. Büyükşehirlerde ortalama ev kiraları ise artık 10 bin TL seviyelerine ulaşmıştır. Soğanın kilosunun 30 TL, bir kilo kıymanın ise 340 TL olduğu günümüzde memurların bu maaşlarla geçinebilmesi olanaksızdır. 

Haber46

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER