Hürriyetçi Eğitim Sen ‘Et-Nografya’ müzesini açtı

Bugüne kadar eğitimcilerin sorunlarını gerçekleştirdiği farklı eylemlerle dile getiren Hürriyetçi Eğitim Sen Manisa 1 No’lu Şube bu seferde yapılan zamlara et balık süt ürünleri müzesi açarak tepki gösterdi. Hürriyetçi Eğitim Sen Manisa 1 No’lu Şube Başkanı Haldun Bilgi, “Bizler, eğitim çalışanları olarak, eriyen maaşlarımızın revize edilmesini ve seçim öncesi en kısa zamanda bir ek zam yapılmasını talep ediyoruz.” dedi.

Hürriyetçi Eğitim Sen ‘Et-Nografya’ müzesini açtı

Manolya Meydanında gerçekleşen ilginç eylemde kıyma, süt ve balığın yer aldığı et-nografya müzesinin açılışı sembolik olarak gerçekleşti. Eylemciler, “Yumurta kapıya dayandı. Sudan çıkmış balığa döndük.  Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana. Kıyma’yın bize. Marketlere ve Kasaplara oy yok. Tam pankart hazırladık yine zam geldi. Damlaya damlaya koca bir göl değil zamlaya zamlaya ekonomik kriz olur. 3 saate kalmaz yine zam gelecek dizlerim çok ağrıyor” pankartlarıyla dikkat çektiler.

BİLGİ’DEN ALIM GÜCÜ VURGUSU

Hürriyetçi Eğitim Sen Manisa 1 No’lu Şube Başkanı Haldun Bilgi, “Bugün burada bir defa daha düşen alım gücümüze dikkat çekmek için toplanmış bulunmaktayız. İçinde bulunduğumuz enflasyonist ortam her geçen gün alım gücümüzü düşürmekte ve ailelerimizin ekonomik anlamda idamesini gerçekleştirememize neden olmaktadır. Ocak 2023 döneminde memurlara yapılmış olan %30 zam ekonomik kaygılarımızı gidermekten çok uzak olup; Nisan 2023’te ceplerimizden adeta eriyip gitmiştir. TÜİK verilerine göre bile yüzde 50.5 reelde ise yüzde 115’lere ulaşan enflasyon rakamları Mart Ayı yoksulluk sınırı olan 33.754 TL ve açlık sınırı olan 9752 TL ile yan yana koyulduğunda daha da anlam kazanmaktadır. Sayın Bakan Vedat Bilgin’in bir TV programında bahsettiği gibi eğitim çalışanları en az 20.000 TL almamaktadır. 30 yıl üzeri çalışan ve 10.000-14.000 TL civarı maaş alan yüzbinlerce eğitim çalışanının da sesi olmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Sembolik olarak hazırlamış olduğumuz “Et, Balık, Süt Ürünleri Müzesi”nin de açılışını iftiharla değil ne yazık ki utanarak yapıyor olacağız.” dedi. 

“KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM”

Başkan Bilgi, “Ne yazık ki; arkamda görmüş olduğunuz et, süt ve balık ürünlerini eğitim çalışanları olarak yakında ancak müzelerde göreceğiz. 5 yıl öncesine kadar maaşımızla yaklaşık 100 kg satın aldığımız kıymadan Nisan 2023 itibariyle sadece 40 kg satın alabilmekteyiz. Yine aynı yıllarda 1166 LT süt alabilirken şu an 600 LT civarı alabilmekteyiz. 700 kg balık alabilirken ise şu an 250 kg civarı balık alabilmekteyiz. Bir saat ek ders ücretimiz ise 150 gr. kıymaya denk düşmektedir. Bu durum hepimiz için kabul edilemez bir acı bir gerçek haline gelmiştir. Eğitimciler olarak seneler boyunca öğrencilerimize cennet ülkemizin dünyanın tarım, hayvancılık ve deniz ürünleri bakımından en zengin ülkelerinden biri olduğunu anlattık durduk ve şu an bize dönüp sorduklarında verecek cevap bulamamaktayız. Ülkemizin önünde yaklaşan bir seçim bulunmakta; iktidarda olanlar pozisyonlarını muhafaza etmeye çalışırken muhalefetteki siyasetçilerde iktidar olmaya çalışmaktadırlar.” diye konuştu. 

BAŞKAN BİLGİ’DEN EK ZAM TALEBİ

Başkan Bilgi, “Demokratik ülkelerde yaşanan seçim süreçlerinde iş kolları “bize ne vaat ediyorsunuz?” Evet değerli ülkemiz siyasetçileri; aileleriyle birlikte yaklaşık 5 milyon oy potansiyeli olan eğitim çalışanlarına ne vaat ediyorsunuz? Biz bu ürünleri bolluk içinde evlerimizde mi göreceğiz; yoksa müzelerde mi? Bizler, eğitim çalışanları olarak, eriyen maaşlarımızın revize edilmesini ve seçim öncesi en kısa zamanda bir EK ZAM yapılmasını talep ediyoruz. Maaşlarımızın yoksulluk sınırı üzerinde rakamlara ulaşması için gereken çalışmaların ivedilikle yapılmasını istiyoruz. Tüm siyasetçilere sesleniyoruz! Artık uyanın, güzel ülkemizin geleceğinin teminatı eğitim çalışanları olarak geçinemiyoruz! Eğitim ve eğitimciye değer verilen, alın terimizin karşılığının alındığı huzur içinde bir ülke hayalimiz var. Bu duygularla başta eğitim çalışanları olmak üzere tüm ülkemizin Ramazan Bayramı’nı tebrik ederiz. Ant olsun Hürriyet’e!”  diye konuştu

Manisadenge.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER