Hürriyetçi Eğitim Sen Garo Paylan ve Soykırım İddiası hakkında açıklama yaptı

Hürriyetçi Eğitim Sen HDP Milletvekili Garo Paylan'ın Ermeni Soykırımını tanınması ile ilgili kanun teklifini tepkiyle karşıladı.

Hürriyetçi Eğitim Sen Garo Paylan ve Soykırım İddiası hakkında açıklama yaptı

Hürriyetçi Eğitim Sen; HDP milletvekili Garo Paylan'ın  1915 olayları ve Soykırım iddiası ile ilgili kanun teklifini tepkiyle karşıladı.Hürriyetçi Eğitim Sen Merkez Yönetim Kurulunun yapmış olduğu açıklamada:

Ermeni diasporası ve Ermenistan devleti için bir mit haline getirilen sözde soykırım yalanı zaman zaman ülkemizde de kimi akademisyenler, kimi sanatçılar ve kimi siyasiler üzerinden palazlandırılabiliyor. Son olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Diyarbakır Milletvekili olarak görev yapan Garo Paylan tam da TBMM’nin kuruluş tarihi ve Ulusal Egemenlik Bayramı olarak kutladığımız özel günde Ermeni Soykırımının Tanınması, Soykırım Faillerinin İsimlerinin Kamusal Alandan Kaldırılması” başlıklı kanun teklifiyle gündem provokasyonu yapmaya çalışmıştır. Meclis Başkanımız bu teklifi sahibine iade etse de adı geçen Vekil, her fırsatta 1915 Olayları üzerine ortalığı bulandırma gayreti içindedir. Partisinin (HDP) Merkez Yürütme Kurulu da aynı çizgidedir ve tam destek vermektedir.

Hürriyetçi Eğitim Sen olarak ısıtılıp ısıtılıp ikide bir önümüze konan Soykırım Yalanı’na karşı sivrisineklerle uğraşmak yerine bataklığı kurutmayı öneriyoruz. Garo Paylan’ın dokunulmazlığının kaldırılması ve soruşturmaya tabi tutulması elbette yapılmalıdır. Fakat asıl yapılması gereken Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde 1915 Olayları ve Tehcir üzerinden Türk Milleti’ne, Türk Devleti’ne kin kusmak ve aleni düşmanlık yaratmak olan Soykırım İftirası’nın kanunen yasaklanmasıdır. Türkiye’de Türk Milleti’ne TC Vatandaşlığına sahip kişilerce hakaret edilemez, soykırımcı gösterilemez. Bu hadisede verilecek yanıt, yarınlarda başkalarına da iftira cesareti vermemelidir. Özel veya tüzel kişilikler yasayla hizaya çekilmelidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bu meyanda göreve davet ediyoruz, ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER