Hürriyetçi Eğitim Sen Kayseri Şubesi Üyelerinden Sn. Arif Eşkara'dan Hayat Kurtaran Davranış

Hürriyetçi Eğitim Sen Kayseri Şubesi Üyelerinden Sn. Arif Eşkara'dan Hayat Kurtaran Davranış

Hürriyetçi Eğitim Sen Kayseri Şubesi Üyelerinden Sn. Arif Eşkara'dan Hayat Kurtaran Davranış

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bulunan Melikgazi Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Bölüm Şefi olan Suha Sinan S.’nin nefes borusuna su kaçtı.

Fenalaşarak kendisini odasından dışarı atan öğretmenin imdadına, o sırada eğitim için okulda bulunan Hürriyetçi Eğitim Sen Kayseri Şubesi üyelerinden Sağlık Eğiticisi Arif Eşkara yetişti.

Heimlich manevrası ile öğretmenin hayatını kurtaran Eşkara, "Biz Kayseri’de yaklaşık 5 bin öğretmene ilk yardım eğitimi veriyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 2 bin kişiye eğitimler verdik. Yine eğitim için geldiğimiz okuldaki koridorda yürüyordum. Yanımda da bir arkadaşım vardı. Koridorda köşeyi dönmek üzereyken bir anda bir boğulma, nefes alamama sesi geldi. Döndüm baktım hocamız yere yığılacak gibiydi. Kendini de odadan zor atmış. Daha sonra konuştuk hatta içinden de geçirmiş birileri olsa da sırtıma vursa diye. Kendini dışarıya atınca ben de tesadüf gördüm, hemen müdahale ettim. Çok kısa bir sürede yavaş yavaş nefes almaya, kendine gelmeye başladı. Daha sonra içeriye yatırdık ve dinlenmeye aldık. Ayağa kalktı ve normal yaşantısına devam etti.” dedi."

İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik de Ahmet Baldöktü İlkokulu'nda düzenlenen ilk yardım eğitimine katılarak burada meslektaşının hayatını kurtaran sağlık eğiticisi Arif Eşkara’ya plaket verdi.

Teltik, “Bugün katıldığınız bu eğitime yarın 'iyi ki katıldık' diyeceksiniz. Bu eğitim kendi birimimiz tarafından verilmektedir. Çok ciddi bir eğitim. Sizlere tavsiyem bu kursları kaçırmamanızdır. Bu kursları takip edip sertifikanızı almanız da önemlidir.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER