Hürriyetçi Eğitim Sen: Masayı devirin oyunu bozun

Hürriyetçi Eğitim Sen Kocaeli Şubesi tarafından eğitim emekçilerinin promosyon miktarı ile ilgili yapılan açıklamada, “Masayı devirin oyunu bozun, eğer oyuna dahil değilseniz. Hür iradenin sendikası olarak bu beceriksizliği kabul etmiyor ve mücadeleye devam diyoruz” denildi

Hürriyetçi Eğitim Sen: Masayı devirin oyunu bozun

Hürriyetçi Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkan Yardımcısı Adem Ellialtıoğlu ile İzmit İlçe Temsilcisi Mehmet Duman tarafından eğitim emekçilerinin banka promosyon ihalesi ile ilgili  yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, kabul edilen rakamların kabul edilemez olduğu belirtilerek mücadeleye devam edileceği belirtildi. Açıklamalarına 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli yıkıcı deprem sebebiyle baş sağlığı ile başlayan Hürriyetçi Eğitim Sen Koceeli Şubesi’nin açıklamasının tamamı şöyle: “Birinci depremin hemen akabinde organize olarak bölgedeki üyelerimizin ve vatandaşlarımızın yardımına koşmaya başladık. İkinci Deprem sonrasında ise arama kurtarma faaliyetlerinden ihtiyaç malzemeleri dağıtımına kadar başta genel merkez yöneticilerimiz, şube ve il/ilçe yöneticilerimiz ve her noktada sorumluluk üstlenen üyelerimiz ortak acımızı dayanışma ile sarma adına büyük emek sarfettiler. Allah hepsinden razı olsun.

‘YAZIKLAR OLSUN’

Devletin eksik kaldığı yerleri milletçe tamamladık. Deprem bölgesinde pek etkisini göremediğimiz banka ve telekomünikasyon şirketlerini birkaç gün önce gerçekleştirilen ‘Türkiye Tek Yürek’ yardım kampanyasında çok yüksek rakamlarla görme şerefine erdik. Lâkin aynı bankaların eğitim çalışanların maaş promosyonlarında 2022 rakamlarının bile altına düşmesini pek anlamlandıramadık. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bildirimi üzerine İzmit İlçesindeki eğitim çalışanları adına yapılan Promosyon İhalesine 10 Şubat Cuma günü Hürriyetçi Eğitim Sen olarak katıldık. Bankaların verdiği komik tekliflere karşı iki defa karşı sesimizi yükselterek karşı çıktık. Sonrasında bu hayal kırıklığının yerine yeni ihale beklerken yetkili sendika ile birlikte İzmit İlçe Milli Eğitim’in QNB Finans Bank’la 3 yıllığına 16.600 liraya anlaştığını öğreniyoruz. Beceriksizliğinize yazıklar olsun demekten kendimizi alamıyoruz.

‘MÜCADELEYE DEVAM DİYORUZ’

Sözleşmeye imza atan sendika hem şerhli imzalamış hem de üyelerine mesaj atarak, ‘Diğer sendikalara çağrıda bulunmamıza rağmen bir destek göremediğimizi ifade etmek isterim. İhale sonrasında yapılan toplantıda da bu rakamlara imzalanmasın diyen hiçbir sendika olmamıştır’ diyerek yalan savurmuştur. Sendikalar promosyon konusunda en son Ekim 2022’de bir araya gelmiş olup sonrasında bir görüşme veyahut çağrı olmayıp birileri beceriksizliklerini başkalarına pay etmeye çalışmakta. Neymiş, diğerleri ses çıkarmamış; siz çıkarın o zaman, madem ‘yetkili’ sendikasınız. Masayı devirin oyunu bozun, eğer oyuna dahil değilseniz. Hür iradenin sendikası olarak bu beceriksizliği kabul etmiyor ve mücadeleye devam diyoruz. Sırtımızdan yani paramızdan para kazanan bankaları hizaya getirmenin başka yolları olacaktır. İmzayla teslim olanlar haricindeki sendikalarla bir araya gelip İzmit ölçeğinde radikal kararlar alabiliriz. Sendikacılık yeni yollar aramaktır, yeni çözümler üretmektir.”

Özgür Kocaeli 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER