Hürriyetçi Eğitim Sen Sultanbeyli Şubesinden çağrı

Hürriyetçi Eğitim Sen Sultanbeyli Şubesinden Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları uygulama sınavındaki görevli komisyonların ücretleri hakkında çağrı

Hürriyetçi Eğitim Sen Sultanbeyli Şubesinden çağrı

Hürriyetçi Eğitim Sen Sultanbeyli Şubesinden Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları uygulama sınavındaki görevli komisyonların ücretleri hakkında çağrı geldi.Hürriyetçi Eğitim Sen Sultanbeyli İlçe Temsilcisi Selman Öztürk konuyla ilgili şunları söyledi.

''ENFLASYON FARKI YANSITILMALIDIR ''

Neden mi?

Eğitimcilerin mağdur edildiği konular maalesef ki saymakla bitmiyor. Görmezden gelinen konulardan biri de Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları uygulama sınavındaki görevli komisyonlarının ücretleri.

Bu sınavda görevli komisyon üyeleri gün içinde 07.20- 18.00 saatlari arasında görev yapmaktadır. Bu görevinin karşılığı olarak da; 2021 yılının başlarında 440 TL, 2022 yılında ise 490 TL civarı ücret almaktadır.Son sınavda vergi diliminden dolayı 464 TL ye kadar düşmüştür..

2021 yılından bu zamana kadar ortalama gerçek enflasyon %250'lerde iken, resmi maaş artışları %70'lerde iken bu sınavın ücretleri neden artmamaktadır. 

Milli Eğitim Bakanlığını ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerini konu ile ilgili göreve davet ediyorum. Aksi halde eğitimciler görev almamaya devam edecek ve sürücü belgesi almak isteyen adaylar mağdur edilecektir. 

Ayrıca eğitim kolundaki sendikalara da bu konuda buradan ortak hareket etme çağrısında bulunuyorum.

Selman Öztürk 
Hürriyetçi Eğitim Sen Sultanbeyli İlçe Temsilcisi 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER