Hürriyetçi Eğitim Sen üniversitelerde yaşanan adaletsizlikler için çözüm önerilerinde bulundu

Yıllardır üniversitelerde yaşanan adaletsizlikler çözüme kavuşturulmayı bekliyor. Hürriyetçi Eğitim Sen çözüm önerilerini yetkililerin dikkatine sundu

Hürriyetçi Eğitim Sen üniversitelerde yaşanan adaletsizlikler için çözüm önerilerinde bulundu

Yıllardır üniversitelerde yaşanan adaletsizlikler çözüme kavuşturulmayı bekliyor. Hürriyetçi Eğitim Sen çözüm önerilerini  yetkililerin dikkatine sundu

Genel olarak Hürriyetçi Eğitim Sen 'in sunduğu çözüm önerileri şu şekilde;

666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile aynı unvan ve hizmetlerinin mali hakların farklılıkları giderilmesi ve eşit ücret almalarına imkan sağlanması için düzenlenen Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin karar ve I,II nolu ekinde genel olarak diğer kamu kurumlarının şeflerinin Özel Hizmet Tazminatı %70 iken Adalet Bakanlığı şeflerininki %120dir.

Yan ödeme ve iş güçlüğü zammı farkı ile yaklaşık olarak 850.00TL'lik adaletsiz bir maaş farkı oluşmaktadır.

666 Sayılı Kanun Hükmünde kararname,Anayamızda bulunan eşitliğe ve hakkaniyete aykırı olup,bu eşitsizlik ve adaleysizliğe çözüm için acilen Adalet Bakanlığı şeleri ile diğer kamu kurumları şefleriinin Özel Hizmet Tazminatları ve hakları eşit hale getirilmelidir.

İdari personelin mali konularda Yüksek Öğretim Kanununa tabi olmalarının sağlanabilmesi için kanun metnindeki 'üniversite öğretim elemanları' ifadesinin yerine 'üniversite çalışanları' ifadesinin konulmasıyla,Üniversite Eğitim-Öğretim Tazminatından faydalandırılması sağlanmalıdır.

Tüm kamu kuruluşlarına unvan gözetmeksizin ilkokul ve ortaokul mezunlarına 1800,lise ve dengi okul mezunlarına 2200,ön lisans mezunlarına 3000,üniversite mezunlarına 3600 ek gösterge verilmelidir.

üniversitelerde görev yapan idari personelin liyakat ve hizmet esasına bağlı şekilde kurum içersinde görevde yükselmelerinin ve farklı unvanlara geçişinin önünün açılması için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları merkezi ve en fazla 2 yılda bir yapılmalıdır.

Daire Başkanlığı,Fakülte Sekreterliği ve Şube Müdürlüğü görevlerine hülle yoluyla başka kurum personelinin atanması engellenmelidir.

2547 Sayılı Kanunu'nun 13/b-4   maddesiyle yapılan geçici görevlendirme ve vekalendirmeler kaldırılmalıdır.

ÜniversitelerdeUzman Yardımcılığı ve Uzmanlık kadrolarının verilmesi sağlanarak,idari uzmanlıkların önü açılmalıdır

HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER