Hürriyetçi Eğitim Sen ve 13 sendika ücret eşitsizliği ve meslek ayrımına karşı iş bıraktılar

Öğretmenler arasında ayrımcılık yaratan Öğretmenlik Meslek Kanunu ve diğer sorunlara karşı birlikte eylem kararı veren eğitim sendikalarına üye öğretmenler ülke çapında iş bıraktı.

Hürriyetçi Eğitim Sen ve 13 sendika ücret eşitsizliği ve meslek ayrımına karşı iş bıraktılar

14 eğitim sendikasının çağrısı üzerine öğretmenler yurt genelinde iş bıraktı. Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) başta olmak üzere; ekonomik talepler ile öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına karşı bir araya gelen öğretmenler ülke çapında iş bıraktı. Eğitim-İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Teç Sen, Anadolu Eğitim Sen, Özgür Eğitim Sen, Eğitim Hak Sen, Eksen Eğitim Sen, İdeal Eğitim Sen, Eğitim Söz Sen, Eğitimde Birlik Sen, Eşit Haklar Sendikası, TÖB-SEN ve Engelsiz Eğitim Sen’in çağrısı ile sabah saatlerinde iş bırakan öğretmenler okul bahçelerine grev pankartları astı. Uzun yıllar sonra iş kolunda örgütlü sendikaların ortaklaşarak aldığı iş bırakma kararının yarattığı heyecan ve coşku okul bahçelerine ve eylem alanlarına yansıdı. Eylemlere emek ve demokrasi güçleri de destek verdi.

VELİLERDEN VE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERDEN DESTEK

 Okullarda görevli sözleşmeli öğretmenler de güvencesiz çalıştırılmaları nedeniyle iş bırakmaya katılamasa dahi eylemleri desteklediklerini ifade etti. İş bırakma eylemine pek çok veli de öğrencilerini okula göndermeyerek destek verirken bazı yerlerde okul idareleri sınıf birleştirerek iş bırakma eylemini etkisizleştirmeye çalıştı.

Öğretmenler arasındaki aday, sözleşmeli, kadrolu, ücretli ayrımının ortadan kaldırılması taleplerinin yıllardır bakanlık tarafından dikkate alınmadığını ifade eden öğretmenler, “Yıllardır ekonomik, sosyal ve özlük haklarımıza ve geleceğimize yönelik taleplerimiz görmezden gelinmekte, insanca yaşam ve insan onuruna yakışır ücret taleplerimiz yok sayılmaktadır” dedi.

Eylemlerde madde madde taleplerini sıralayan öğretmenler bu taleplerin sadece ortak metne imza atan eğitim sendikalarının değil, tüm eğitim emekçilerinin talepleri olduğunu vurgulayarak ortak mücadelenin sürdürülmesi çağrılarında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER