Hürriyetçi Eğitim-Sen Yozgat’ta şube çalışmalarına başladı

Hürriyetçi Eğitim ve Bilimleri Sendikası Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da şube olma faaliyetlerine başladı. Sendikanın Yozgat İl Temsilcisi Yunus Emre İlkokulu Sınıf Öğretmeni Selim Tanış oldu.

Hürriyetçi Eğitim-Sen Yozgat’ta şube çalışmalarına başladı

Hürriyetçi Eğitim ve Bilimleri Sendikası Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da şube olma faaliyetlerine başladı. Sendikanın Yozgat İl Temsilcisi Yunus Emre İlkokulu Sınıf Öğretmeni Selim Tanış oldu.

Tanış yaptığı açıklamada “Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür” sloganıyla 20 Aralık’ta yola çıktıklarını ve kısa bir sürede Türkiye genelinde hızla büyüyen sendika olduklarını belirtti.

Tanış “Genel Başkan Levent Kuruoğlu’nun Samsun da yaktığı meşale ile tüm eğitim çalışanlarının ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki kazanımları ile hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmeyi ve çalışanların insan onuruna yaraşır bir yaşantıya kavuşması için çalışmalar yürüteceklerini vurguladı.

Türkiye’de bu zamana kadar hali hazırda sendikacılığın zaaflar üzerine kurulması, ayrımcılığın ve ötekileştirmenin teşkilatlanma yöntemi olarak kullanılması ve sendika içindeki azınlık grupların mutlu olduğu bir sendika anlayışının var olduğunu belirten il temsilcisi Selim Tanış, “Hürriyetçi Eğitim- Sen olarak hiçbir şekilde siyasetin güdümünde olmayacağız, siyaset mahfilini ancak çalışanın sesini duyurma ve hak arama mecrası olarak görme tarafındayız. Başkalarında yanlış gördüklerimiz ve eleştirdiklerimizi yapma tekrarına düşmeyecek bir sistem oluşturduk. Kişilerin ve kurumların ilkeleri gölgelemediği bir kadro hareketi başlattık. Hürriyetçilik her noktada şiarımızdır” dedi.

Bu kadar çok sendika varken neden Hürriyetçi eğitim- Sen sorusuna ise “Yunus Emre’nin  “Bunca varlık içinde bitmez gönül darlığı” sözünden hareketle eğitim çalışanlarımızın tercihleri aynı zamanda vicdanlarının aynası olduğunu belirten Tanış, Hürriyet fikrini ve bağımsız davranış düşüncesini bilhassa eğitimde ‘olmazsa olmaz’ olarak görenleri aramızda görmekten mutluluk duyarız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER