Hürriyetçi Eğitim-Sen’den Milli Eğitim’e ödül tepkisi

Hürriyetçi Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Oğuz İduğ, maaş ödülü almaya hak kazanan eğitim çalışanlarıyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklanan listeye tepki gösterdi.

Hürriyetçi Eğitim-Sen’den Milli Eğitim’e ödül tepkisi

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta onaya alınan listenin büyük hayal kırıklığı yarattığını söyleyen Hürriyetçi Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Oğuz İduğ, “Hak eden asla sözümüz yok ama geçen sene Eskişehir’de yaşanan liste krizinden hiç ders alınmadığını görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.  
İduğ, Milli Eğitim Müdürlüğü Maaş Ödül Komisyonu üyelerine şu soruları yöneltti: “Hemen hemen her okul müdürü ve müdür yardımcısı ödül alırken, okul açıldığından beri müdür yardımcısı olmadan çalışan Şehit İlker Karter MTAL Müdürü İbrahim Boyacı ve Müdür Yardımcısı Demet Fidan ile Atatürk Ortaokulu Müdürü Abdulvahap Eyidil listede neden yoktur. Aynı okuldan üç müdür yardımcısına ödül verilirken, odasından dahi çıkmayan öğretmenlerle iletişiminde sorun yaşayan idarecilere ödül verirken neyi hesapladınız? Rotasyon sonucunda ilçe değiştiren okul müdürleri ve müdür yardımcıları yeni geldikleri okullarında 3 ay gibi kısa bir sürede nasıl bir başarıya imza atmışlar da maaş ile ödüle layık olmuşlardır? Millî Eğitim Müdürlüğünün, Valiliğin ve Tepebaşı Kaymakamlığının her programında yer alan orkestra şefi Betül Yıldırır neden ödül almamıştır? 2023 yılı 53. TÜBİTAK Sosyal Bilimler dalında öğrencileri ile beraber Türkiye birincisi olan Temel Gündoğdu maaş ile ödül alması için daha ne yapması gerekirdi? İlimizde gerek ulusal gerekse uluslararası yarışma ve projelerde dereceye giren bir çok eğitim çalışanı liste dışında kalmıştır.
Şimdi bu listeyi hazırlayan kurum ve kişilere soruyoruz? Bu liste hangi kriterlere göre yapılmıştır? Bu liste hazırlanırken önümüzdeki senelerde rotasyona tabi olan hükümete yakın sendikaların idarecileri ön sıralara alınmış mıdır? Daha önce soruşturma geçirip idarecilik görevinden alınan kişilere maaş ödülü verilmiş midir?”

eskişehir.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER