Hürriyetçi Eğitim-Sen’den o müdüre mobbing tepkisi

Hürriyetçi Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi, Cahit Elginkan Anadolu Lisesi Müdürü’nün öğretmen ve öğrencilere mobbing uyguladığını iddia ederek bir basın açıklaması gerçekleştirdi

Hürriyetçi Eğitim-Sen’den o müdüre mobbing tepkisi

Hürriyetçi Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu, Cahit Elginkan Anadolu Lisesi Müdürü’nün öğretmenlere mobbin uyguladığı iddiası üzerine, yönetim kurulu ve bir avukatla birlikte okul müdürünü ziyaret ettiğini fakat okul müdürünün kendilerini dinlemediğini söyledi. Bu ziyaret sonrasında okulda okuyan 14 yaşındaki kızının idareye çağrılarak baskı yapıldığını iddia eden Ellialtıoğlu bugün okul önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdiklerini söyledi. Basın açıklaması nedeniyle okul bölgesine çok sayıda çevik kuvvet ekibi gönderildi.

RAHATSIZLIK YARATTI

Hürriyetçi Eğitim-Sen’in açıklaması şöyle: ‘’Başarılarıyla ilimizin güzide okullarından olan Cahit Elginkan Anadolu Lisesi, son zamanlarda birtakım huzursuzluklar ve şikayetlerle gündemde. Bazı öğretmenlere okul müdürü Atilla Demir tarafından mobbing uygulandığı, Okul whatsapp grubunda Okul Müdürünün öğretmenleri rencide edici paylaşımlarda bulunduğu, bazı öğretmenlerin ders programlarının değiştirilmesi suretiyle baskıya maruz bırakılması, yine bazı öğretmenlerden usulsüz savunma istenmesi okulda öğretmenler arasında ciddi rahatsızlık yaratmış durumda.

BASKI İDDİASI

Bu rahatsızlık öğretmenlerin yanı sıra öğrencileri de fazlasıyla etkilemiş durumda. Okulda bazı öğrencilerin idareci odasına çağrılıp baskıya maruz bırakıldığı hatta tehdit edilmesi söz konusu. Bazı uygulamalara tepki gösteren öğrenciler tek tek idareci odalarına çağrılıp ikna edilmeye çalışıldığı, aileleri üzerinden öğrencilere baskı kurulduğu, bazı öğrencilerin sınıflarının değiştirildiği hatta bazı öğrencilerin okul değişikliğine zorlandığı da konuşulanlar arasında.’’

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Yetkilileri göreve çağıran Hürriyetçi Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu ise, Okul Müdürü Atilla Demir’in keyfi ve kanun dışı uygulamaları ile makamının gücünü kullanarak öğretmenlere ve öğrencilere baskı ve mobbing uyguladığını, usulsüz iş ve işlemlerde bulunduğunu, görevini kin, nefret ve ihtirasları dolayısıyla kötüye kullandığını ifade etti. Konunun bu zamana kadar takipçisi olduklarını ve sonuna kadar da takipçisi olacaklarını belirtti.

kocaelicinar.com

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2023, 18:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER